Bafra’da İşsizlik Had Safhada !

Bafra’da İşsizlik Had Safhada !

Bafralılar işsizlikten ve iş bulamamaktan yakınırken, tarlalarda çalışan işçilerin göçmen ve Güney Doğu Bölgesi’nden gelenler olması dikkatten kaçmıyor.

A+A-

Samsun’un en büyük ilçelerinden olan Bafra’da mevsimlik iş için gelenlerin farklı bölgelerden gelmesi ve göçmenlerden oluşması dikkatten kaçmıyor. Kış sebzelerinin ekilmeye başlandığı Bafra Ovasında tarlalarda göçmen işçiler ve Güney Doğu Bölgesinden çalışmak için gelen kişiler günlük ücretle çalışıyor. Bafra’da genci yaşlısı demeden iş bulamamaktan yakınanlar ise çay ocağı, kafe ve meydanları boş bırakmıyor.

“Bafralılar iş mi bulamıyor yoksa iş mi beğenmiyor!”

Bafra’ya bağlı Yeşilyazı Mahallesi’nde 150 dönümlük arazi içerisinde Şanlıurfa’dan 7 kardeşi ve annesiyle gelen 12 yaşındaki Aziz’i görmek gerçekleri bir kez daha gözler önüne serdi. Bafra’da iş yoksa küçük çocukların ve farklı bölgelerden gelen mevsimlik işçilerin Bafra’da ne işi var? Mevsimlik işçilerin yüksek günlük ücretlerle iş bulabildiği Bafra’ da kendi halkımız iş mi bulamıyor yoksa iş mi beğenmiyor dedirten durumlar yaşanıyor.

Bafra’da İşsizlik Had Safhada !Bafra’da İşsizlik Had Safhada !Bafra’da İşsizlik Had Safhada !

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
40 Yorum