Bafra'da işsizliğe son verecek proje

Bafra'da işsizliğe son verecek proje

Bafra kurulacak olan Medikal OSB projesi ilçenin kanayan yarası olan işsizliğe son vermesi bekleniyor.Konu hakkında görüşlerini aldığımız ilçe sağlık müdürü Dr. Aytaç Akın ile Medikal OSB hakkında görüştük.

A+A-

Özel Haber/Sebahattin GÜRGÜR

Aytaç Bey, çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Öncelikle hoş geldiniz Bafra55.net'e bize bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere sağlık teşkilatımız il düzeyinde 3 gruba ayrılıyor. Birincisi İl Sağlık Müdürlüğü, bunlar sağlık kurulunun üst çatısını oluşturuyor. İkincisi halk sağlığı kurumu üçüncüsü ise kamu sağlığı kurumu  kamu hastaneleri devlet hastaneleri halk diş sağlığı hastaneleri vs. bu hastanelerin üst düzey soruşturmaları kendilerine aittir. Eğer bunlarla ilgili problemler aşılamadığı taktirde direk il ve ilçe sağlık müdürlüğü adına biz devreye gireriz. İkincisi halk sağlığı kurumu dedik. Bu kurumun ilçelerdeki görünümü toplum sağlığı merkezi olarak görünür. Görevleri halk sağlık merkezlerini aile hekimliklerini incelemek ve denetlemelerini yapmak, yine toplum sağlığı konusunda kanser erken teşhis çalışmaları  verem savaş gibi kurumlar oluşturmaktır. Ayrıca içme suyuyla ilgili olarak 140 mahallede suların analizini yaparak belediyeyle istişare yaparak  sağlık konusunda içilebilir olanlara müsaade vermek, içilemez olanların da kapatılmasına karar veriyoruz. Geriye kalan ise il sağlık müdürlüğüne bağlı olarak  ilçe sağlık müdürlüğüdür. 112 acil servisi bize bağlıdır ve şu anda dördüncü istasyonumuzu kurduk, memur atamaları yapıldı. Personel sayımız 46 dan 60`ın üzerine çıkmıştır. İlçemizdeki 46 eczanenin  3 ve 6 aylık bölümler halinde denetimleri yapılmaktadır. Geriye serbest diş sağlığı hekimleri kalıyor, bunlarında denetimleri kurumumuz tarafından yapılmaktadır. Optik alanındaki çalışmalarımızda 8 tane yerimiz faaliyette. Dokuzuncu bu gün verilen kararla inşallah açılacak ve bunların denetimleri de kurumumuza aittir. En önemli görevlerimiz içinde kurumlar arası iletişimi sağlamak ve madde bağımlıların tedavisi konusunda karşılaştıkları sorunları bizzat kurumlarla iletişim sağlayarak sorunların çözümünü sağlamaktır. Spor müsabakalarının sağlık hizmetlerinde memurlarımızı yönlendirerek hizmet vermekteyiz bu konuda memurlarımızın canla başla çalıştıklarını size söyleyebilirim.

  İlçemizde engellilerle ilgili olarak oluşturulan veri tabanı konusunda mükemmel ilerlemeler sağladık. 2 yıl öncesine kadar sistem güncellenmediği için bir çok problemler oluşmuştu. Ama şu anda 2 yıldır   istekli ve öz verili çalışmalarımız sayesinde bu sorunları çözdük, veriler hastanemize düzgün bir şekilde aktardık ve aktarmaya devam ediyoruz. Ayrıca ilçemizde 18 bine yakın engelli vatandaşımız var. Bizzat kendilerine ulaşarak tek tek kendileriyle görüşerek hem sorunlarını hallediyor hem de sistemimize katılımlarını sağlıyoruz. Organ nakli konusunda bölgemizde her türlü çalışmayı yaptık ve yapmaktayız. Karadeniz bölgesinde organ nakli çalışmalar koordinasyonluk üzerinden yapılmaktadır. Bizlerde buna bağlı olarak organ nakli konusunda halkımızı bilinçlendirme, organ naklinin önemi konusunda herkesle görüşülerek bazen de değişik paneller düzenleyerek halkımızı bilinçlendiriyoruz. Bütün bu çalışmalarda bizzat bulunmak ve yönetimini sağlamaktan memnun olduğumu da belirtmek isterim.

Samsun bölgesinin organ nakli ihtiyacının yüzde 60`ını Bafra karşılamaktadır ve buda Türkiye genelinde Bafra halkının organ nakli konusunda bilinçli olduğunu gösterir. Bafra halkını da ayrıca teşekkür ederim.

Bu kadar yoğun çalışmada personel sıkıntısı oluyor mu?  

Kendim uzun zamandır devletin bir çok sağlık kademelerinde bulundum özellikle hastanelerin acil bölümlerinde ve baş hekim olarak görev yaptığım için her türlü sıkıntıları çözmek ve yoluna koyma konusunda iyice tecrübe kazandım. Bulunduğum konuma da geldiğimde bu deneyimlerimden faydalanarak ve elimdeki yetişmiş elamanları da doğru ve iyi yerlerde kullandığım için elaman sorunu yaşamıyoruz. Zaten yapılması gerekende budur. Bu konuda felsefe edindiğim şu sözü çok severim."İşi bilen bir kişi işi bilmeyen bin kişiye bedeldir." Ayrıca kaymakam beyin şu sözü de çok hoşuma gider. "Tembele bahane çok, çalışana iş çok"

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Bafra her an kabuğunu kırmak ve sıçrama yapmaya hazır bir ilçe olmasına rağmen sanki bir yerden engelleniyormuş hissi bende uyandırıyor. gerçi bunu söylediğimde çok tepki alıyorum ama, ne kadar engellenirse engellensin bu sıçrama bir kaç yıl içerisinde olacağına inanıyorum. inancımda şöyle yakında Bafra`nın işsizlik sorununu halledecek, hatta sıfıra indirecek olan Medikal OSM(Medikal Organize Sanayi Merkezi) açılacaktır. Bafra`nın halkı ve gençleri refaha kavuşacak, gelecekten umutlu bir şekilde yaşamını sürdürecektir. Projenin her türlü alt yapı ve fizibilite raporları hazırlandı. iki yıl içerisinde onaylanıp temeline kazma vurulacaktır. Bu bilgileri halkımızla paylaşmamıza öncü olduğunuz için sizlere de teşekkür ediyorum. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.