Bafra'da İkinci Dalga Kapıda

Bafra'da İkinci Dalga Kapıda

Bafra'da her gün ortalama 20 vakaya ulaştık, Pandemi 2'inci dalgasını hissettirmeye başladı.

A+A-

Çin'in Wuhan kentinden yayılmaya başlayan Koronavirüs, Türkiye'ye 13 Mart 2020 tarihinden sonra bulaşmış, koronavirüs tedbirleri kapsamında hükümet çeşitli önlemler almıştı. Hükümetin aldığı önlemlerde yurt içi ve dışı giriş çıkışlar kapatılmış, okullar tatil edilmiş, sokağa çıkma yasağı kısıtlandırılmış, 65 yaş üstü insanların sokağa çıkması geçici bir süre kısıtlandırılmış, Düğün salonları süresiz kapatılmış, berberler, kuaförler, kafeler kapatılmıştı. Geçen süre zarfında tedbirler meyvesini vererek ülke genelinde virüs azalmıştı.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, kademeli olarak normal hayata geçişi açıklamış, sürecin uzun süreceğini belirtmişti. Geçen süre zaarfında maske kullanımı ise genelgeyle zorunlu hale getirerek takmayanlar hakkında 900 lira idari para cezası ile belirtilmişti.

Son zamanlarda düğün salonlarının da açılmasıyla beraber, Türkiye'de vatandaşlar önlemlerini görmezden gelerek sosyal mesafeyi hiçe saydılar.  Özellikle düğün salonlarının mesafeyi korumadan devam ettirmesi, kafelerde insanların iç içe oturması tüm Türkiye'de olduğu gibi Bafra'da pandeminin artmasını  sağladı. İddiaya göre, her gün Bafra'da 20 hastanın testlerinin pozitif çıktığı iddia ediliyor. Samsun'da bu rakamın yüzlere ulaştığı yine iddia ediliyor.

 

Bafra’da düğünler,Tatilciler,Banka kuyrukları,çay ocakları,kafeler ve alış veriş merkezlerinde uyulmayan kurallar virüsün artmasında etken oluyor.Kurallara uyulmuyor. Denetim mekanizmasının ve yaptırımların az olması da bu olayları tetikliyor.

Geçen günler Koronavirüs Covid-19'la mücadele de Bafra nereye gider sizler gibi bizler de merak içerisinde bekliyoruz.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum