Bafra’da iki şairden hem söyleşi hem de imza günü

Bafra’da iki şairden hem söyleşi hem de imza günü

Bafra İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından organize edilen, “Kendi kültürümüzü okumak, anlamak” konulu söyleşi Şair ve yazar, Şakir Kurtulmuş ve Fatih Tezce öğrencilerle buluştu.

A+A-

Bafra İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından organize edilen, “Kendi kültürümüzü okumak, anlamak” konulu söyleşi Şair ve yazar, Şakir Kurtulmuş ve Fatih Tezce öğrencilerle buluştu.

16-17 Mayıs 2022 tarihlerinde 2 gün 4 okul şeklinde Bafra İmam Hatip Okulları Derneği Bafim-Der tarafından düzenlenen “Kendimizi ve Kültürümüzü Okumak, Anlamak” konulu söyleşi programında şair-yazar Şakir Kurtulmuş ve Şair-yazar Fatih Tezce öğrencilerle buluştu.

bafra-imam-hatip-mezunlari-ve-mensuplari-dernegi-tarafindan-organize-edilen-kendi-kulturumuzu-okumak-anlamak-konulu-soylesi-sair-ve-yazar-sakir-kurtulmus-ve-fatih-tezce-ogrencilerle-bulustu.jpg

Son yıllarda ilçemizde kültür-sanat hareketliliğini sürdürmek için birtakım sanatsal ve kültürel etkinlikler planlayarak öğrencilerin kalbinde sanatı, edebiyatı, şiiri yer edindirmeye çalışan Bafralı şair-yazar Fatih Tezce, son çıkan kitabı Ruzigarla Bafra’da rüzgâr esintisi bıraktı.

Çıra Yayınları editörü Şakir Kurtulmuş ve Fatih Tezce’nin beraber öğrencilere hitap ettiği söyleşiler 16 Mayıs pazartesi saat 10’da Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu,14’te Bafra Proje Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi; 17 Mayıs Salı saat 10’da Bafra İmam Hatip Ortaokulu, saat 14’te Bafra Proje (Erkek) Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi. Hasbihal, arz-ı hal ve imza etkinliğine katılan öğrenciler şiir tadında geçen etkinlikler dizisinden memnun ayrıldıklarını ifade ettiler.

bafra-imam-hatip-mezunlari-ve-mensuplari-dernegi-tarafindan-organize-edilen-kendi-kulturumuzu-okumak-anlamak-konulu-soylesi-sair-ve-yazar-sakir-kurtulmus-ve-fatih-tezce-ogrencilerle-bulustu-001.jpg

Hâlihazırda 4’ü şiir,2 inceleme ve 2 deneme olmak üzere toplam 8 eseri edebiyat dünyasına kazandıran Şakir Kurtulmuş aslen Eskişehir doğumlu ve İstanbul’da ikamet ediyor. Çıra Yayınları Editörü olan Şair-Yazar Şakir Kurtulmuş ilk defa Bafra’ya geldiğini, ilçeyi çok beğendiğini, ilçeden daha çok doğduğu şehir olan Eskişehir’e çok benzediğinden Bafra’nın il görünümünde olduğunu ve bu kadim memleketin kültürel zenginliğine katkı sağlamaktan gurur duyduğunu ifade etti.

bafra-imam-hatip-mezunlari-ve-mensuplari-dernegi-tarafindan-organize-edilen-kendi-kulturumuzu-okumak-anlamak-konulu-soylesi-sair-ve-yazar-sakir-kurtulmus-ve-fatih-tezce-ogrencilerle-bulustu-002.jpg

2 gün süren etkinlik öğrencilerin ve şairlerin okuduğu şiirlerle son buldu.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan şair-yazar Fatih TEZCE “Her 3-4 senede bir böylesi büyük söyleşilerle alanında iz bırakmış kişileri öğrencilerle buluşturmak istiyoruz. Özellikle Lise ve Üniversite öğrencilerimizin iyi şiirler yazdıklarını biliyoruz. Bu ürünlerin dergi sayfalarına, kitap sayfalarına girmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Ortaokul ve Liselerde Fanzin dediğimiz 3-5 sayfalık edebiyat dergilerinin çıkmasını çok arzu ediyoruz” dedi.

bafra-imam-hatip-mezunlari-ve-mensuplari-dernegi-tarafindan-organize-edilen-kendi-kulturumuzu-okumak-anlamak-konulu-soylesi-sair-ve-yazar-sakir-kurtulmus-ve-fatih-tezce-ogrencilerle-bulustu-003.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.