Bafra'da İçimdeki Saklı Bahçe Projesi

Bafra'da İçimdeki Saklı Bahçe Projesi

Samsun Maarif Hareketi kapsamında Evrenuşağı İlkokulu’nun yürüttüğü ‘İçimdeki Saklı Bahçe’’ projeleri ile öğrenciler sebze ve meyve tohumlarını atmayarak tekrar üretimi ve doğal döngüsünü öğrenmektedir.

A+A-

 Okul Müdürü Süleyman Kaplan ’’Çocuklarımızda çevre bilinci oluşturmak için farkındalık etkinlikleri yapmak, Meyve çekirdeklerinin atılmamasını sağlamak, Çekirdekten fidana oluşumunu göstermek, Fidanların doğayla buluşmasını sağlamak, Aynı zamanda öğrencilerin kendileri tarafından dikilen fidanların gelişimlerinin takip edilmesini sağlayarak öğrencilerde çevre bilinci oluşturmaktır.

Kaplan,  ’’Son yıllarda toprağa ekilen araziden daha fazla ürün elde etmek için şirketler kısır hibrit tohumları ve fideleri satmaktadır.Bu da doğal dengemizi sağlığımızı her geçen gün tehdit etmektedir.Dünya devletleri organik tohumları saklamak için tohum bankaları oluşturmakta tohumların gelecek nesillere bir gün lazım olacağı bilincinde olarak saklamaktadırlar.Biz de buradan yola çıkarak tohum takası yapmaktayız,kırsal mahallerimizdeki büyüklerimizden buları temin etmekteyiz.Ayrıca bunu da oluşturmuş olduğumuz ‘’Tarım Yaşam Atölyesi’nde öğrencilerimize bu bilinci kazandırmaya çocuklarla üretmeyi öğretmekteyiz.Dikimini yaptığımız meyve tohumları; Ceviz,Kayısı,Elma,Armut,Kiraz ve Eriktir. Bunlar fidan olarak dikime hazırdır. Sebze olarak da domates,salatalık,maydanoz,dere otu kabak vb… sebzelerimizin dikimi yapılmış olup üretimi sağlanmıştır" dedi.

icimdeki-sakli-bahce-projesi-1.jpgbafra55net

icimdeki-sakli-bahce-projesi-2.jpgbafra55net

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.