BAFRA’DA HUZUR TOPLANTISI

BAFRA’DA HUZUR TOPLANTISI

Bafra ilçesinde Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından huzur toplantısı yapıldı.

A+A-

Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri için Polisevi’nde düzenlenen toplantıya, sorumluk alanında bulunan okul yöneticileri ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda Toplum Polislik Büro Amiri Murat Sarı, “Amacımız, Bafra’da asayiş ve trafik konuların da sizlere yapmış olduğumuz çalışmalar hakkında bilgi vermek ve sizin düşüncelerinizi alarak daha güvenli daha huzurlu bir Bafra’da yaşamak için bir yol haritası çıkartmak” dedi.
Toplantıda Fevzi Çakmak Polis Merkezi Amiri Mahmut Bulut, Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği Komiser Yardımcısı İsa Sağır, Trafik Denetleme Büro Amiri Galip Yavaşoğlu, Bafra’da asayiş ve trafik denetim konularında bilgi verdi.
Toplantıda özellikle uyuşturucu yaşının tek haneli rakamlara düştüğü yolunda sorulan bir soruya İlçe 
Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Yiğit, “Gelecek nesli iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Öncelikle çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmalıyız. Herkes kendilerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmesi lazım. Herkesin başına bir polis dikemezsiniz, dikseniz de bir sonuç alamazsınız. Çünkü insanın aklı ve fikrinde bir şey varsa onu mutlaka hayata geçirecektir.

Onun için çocuklarımıza kötü alışkanlıklar zararlarını çocukken anlamak gerekiyor, aşılamak gerekiyor. Bizlerin görevi, onların ikilemde kaldığı noktada doğru tarafa çekmede başlıyor. Belki biraz üzerine giderek, belki biraz daha boş alan bırakmayarak, onlarla daha yakından ilgilenmemiz gerekiyor. Bunun için de yetişmiş personel lazım. Bu konuda çalışıyoruz. Türkiye’de 20 sene önceye, on sene önceye göre çok daha iyi konumdayız. Vatandaşların bu işin içerisine girmesi gerekiyor. Buradaki güvenliği sadece polisin, askerin veya farklı birimlerin sağlaması mümkün değil.

Onun için ailede, okulda herkese bir görev düşüyor. Bunları herkesin dikkatli bir şekilde takip etmesi gerekiyor. Biz elimizden geldiği kadar bütün ihbarlara cevap vermeye çalışıyoruz. Bu nedenle herkes üstüne düşen görevi yerine getirmeli” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.