BAFRA’DA HIDIRELLEZ COŞKU İLE KUTLANDI

BAFRA’DA HIDIRELLEZ COŞKU İLE KUTLANDI

Ali Kale Turistik Tesisleri Çamlık Mesire Alanında "Hıdırellez Şenliği" gerçekleştirildi.

A+A-

Şenlikte konuşan Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Dünyada ve ülkemizdeki gelişmelere paralel olarak sanayileşmenin, şehirleşmenin olduğu ve ilgi alanlarının çok arttığı bir dönemde eskiden yaşamış olduğumuz bir çek değeri kaybetmeye başladık. Hıdırellez insanları zorlamayla kutlamaya çalışacağı bir bayram değil. Hıdırellez bizim çocukluğumuzdan beri halkın kendiliğinden kutladığı, heyecanla beklediğimiz günlerdi. Biz millet olarak Hıdırellez’i de dini bayramlarımızdan sonra çok önemli bir gün olarak kutluyoruz. İnsanların sosyalleşmesi ve dayanışma adına da güzel bir kutlama” dedi.

 

Yoğun bir katılımın sağlandığı şenliklerde İsmetpaşa İlkokulu öğrencileri tarafından folklör gösterileri, skeçler ve yarışmalar yapıldı. Okulun izcileri tarafından Başkan Zihni Şahin eşliğinde ateş yakıldı ve üzerinden atlandı. Yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri başkan Şahin tarafından verildi.

 

Şenliklerde Bafra Belediyesi’nin ikramları dağıtılırken bir yandan da Bafra Musıki Cemiyeti solistlerinden Yalçın Danışmaz ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı öğrencisi Melike Eşsiz tarafından şarkılar seslendirildi.

 

Kimilerinin elişi, kimilerinin ızgara keyfi yaptığı, çocukların ise gönüllerince eğlendiği Hıdırellez Şenlikleri halaylar çekilerek ve horonlar oynanarak son buldu.

 

Çamlık Mesire Alanında gerçekleştirilen Hıdırellez Şenliklerine Belediye Başkanı Zihni Şahin’in yanı sıra MHP Grup Başkan vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Ak Parti ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP il başkanı Taner Tekin,  ilçe başkanı Abdurrahman Çamaş, Bursa Samsun Dernekler Federasyonu Başkanı Savaş Otruş ve yönetimleri, belediye meclis üyeleri, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, muhtarlar, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

bafra’da-hidirellez-(1).jpgbafra’da-hidirellez-(3).jpgbafra’da-hidirellez-(4).jpgbafra’da-hidirellez-(6).jpgbafra’da-hidirellez-(7).jpgbafra’da-hidirellez-(11).jpgbafra’da-hidirellez-(12).jpgbafra’da-hidirellez-(13).jpgbafra’da-hidirellez-(14).jpgbafra’da-hidirellez-(15).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.