Bafra’da Hayvan Hakları İçin İmza Kampanyası

Bafra’da Hayvan Hakları İçin İmza Kampanyası

Samsun’un Bafra İlçesi Bafra Anadolu Lisesi 4 Ekim Dünya Hayvanlar günü sebebiyle "Hayvan Hakları" yasalarının daha caydırıcı olması için Hükümet Konağı Cumhuriyet Meydanında imza kampanyası düzenledi.

A+A-

Bafra Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni ve 9. sınıf öğrencileri 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Koruma Gününde Hükümet Konağı Cumhuriyet Meydanında hayvan haklarının daha caydırıcı olması için imza kampanyası etkinliği yapıldı.

İngilizce Öğretmeni Naim Okay etkinlikte yaptığı basın açıklamasında, "Hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını ve onların daha iyi koşullarda beslenmelerini de barınmalarını sağlamak amacı ile 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Koruma günü olarak ilan edilmiştir dedi.

Çağdaş bir toplum olmanın gerekliliklerinden biri de hayvan haklarına sahip çıkmak olduğunu belirten Okay, her insan gibi hayvanlarda yaşam hakkına sahip ve buna saygı duyulmalıdır. Kadına ce çocuğa yönelik şiddet ve istismarın ilk basamağı hayvanlara yönelik şiddet ve istismar olduğunu da dikkate çekerek, hayvanların uğradığı şiddeti ve istismarı görmezden gelen toplumlar kendi bireylerini koruyamazlar. Bu sebeple, Bafra Anadolu Lisesi olarak sorunun hepimizin sorunu olduğunu ve öncelikli olarak çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Okay konuşmasına şu sözlerle sonlandır; Bir hayvana kötü muamele de bulunmak ve yaşam hakkını elinden almak 5326 sayılı kabahatler kanunu kapsamında değerlendirilir. Yasaların daha caydırıcı olmasını istiyoruz. Bunun için burada Hayvan Haklarını Korumasına adına pankartlarımız ve standı açıp imza kampanyası başlattık." dedi.

bafra-hayvan-haklari-1.jpgbafra-hayvan-haklari-2.jpgbafra-hayvan-haklari-3.jpg

bafra-hayvan-haklari-4.jpgbafra-hayvan-haklari-5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.