Bafra’da hayallerini ahşaba işleyen ustadan Marangozlar odasına anlamlı hediye

Bafra’da hayallerini ahşaba işleyen ustadan Marangozlar odasına anlamlı hediye

45 yıldır marangozluk yapan 60 yaşındaki Bafralı Kadir Temiz şimdide bağlı bulunduğu Bafra Mobilyacılar- Marangozlar ve Döşemeciler Odasına anlamlı bir hediye takdim etti.

A+A-

45  yıldır marangozluk yapan 60  yaşındaki Bafralı Kadir Temiz şimdide bağlı bulunduğu Bafra Mobilyacılar- Marangozlar  ve Döşemeciler  Odasına anlamlı bir hediye takdim etti.

 

Bafra Mobilyacılar- Marangozlar  ve Döşemeciler  Odasının yıllardır kağıttan çerçeve içinde bulunan logosunu  hayallerini ahşaba işleyen usta Temiz Mobilya Kadir Temiz 10 günlük çalışma ile ahşap logo oluşturdu.

 

Yapmış olduğu ahşap logoyu Bafra Mobilyacılar- Marangozlar  ve Döşemeciler  Odası Başkanı  İlhan Erken’e teslim ederken bir açıklama yapan Temiz Mobilya Kadir Temiz,’’ 1980'de İstanbul'dan Bafra'ya geldim. Bu tarihten itibaren burada imalat yapıyorum. Son 5 yıldır ahşaba merak sardım. Çeşitli ağaçlardan, çeşitli renklerde vazolar, tablolar üretmeye çalışıyorum.

 

Yıllardır odamızın logosu bir kağıttan ve çerçeve içerisindeydi. Bende artık odamızı için neler yapabilirim derken aklıma ahşap logo yapıp Bafra Mobilyacılar- Marangozlar  ve Döşemeciler  Odası Başkanı İlhan Erken’e teslim edip odamızın en güzel yerine asılmasını istedim. Göreve geldiği ilk günden bugüne kadar yaptığı çalışma ve projelerle daima Bafra Mobilyacılar- Marangozlar  ve Döşemeciler  Odasına bağlı tüm üyelerin ve esnafların yanında olan Bafra Mobilyacılar- Marangozlar  ve Döşemeciler  Odası Başkanı  İlhan Erken’e bu anlamlı ahşap logoyu teslim etmenin gururunu yaşamaktayım. Bu logoyu 10 günlük bir çalışma sonuna bitirdim. Logo 8.000 parçadan oluşmuştur. Odamıza hayırlı uğurlu olsun.’’dedi.

 

Bafra Mobilyacılar- Marangozlar  ve Döşemeciler  Odası Başkanı İlhan Erken ise ,’’Temiz Mobilya Kadir Temiz ustamız 45 yıldır yaptığı çalışmalar ve projelerle çok güzel işlere imza atmıştır. Ustamız Hayallerini ahşaba işleyen usta olarak adını duyurmuştur. Ustamız çocukluğundaki anılarını çeşitli süs eşyalarına işliyor. Masalar koltuklar yapıyor.

Bunların çoğunluğunu 3 boyutlu olarak yapmaktadır. Odamıza ise bir sürpriz ve jest yaparak ahşaptan Bafra Mobilyacılar- Marangozlar  ve Döşemeciler  Odasının ahşaptan logosunu yaparak bizlere teslim etmiştir. Oda ve yönetimimiz ile üyelerimizin adına teşekkürlerimi sunmak isterim diyerek sözlerini tamamladı.

 

vbafrada-hayallerini-ahsaba-isleyen-ustadan-marangozlar-odasina-anlamli-hediye.jpegbafrada-hayallerini-ahsaba-isleyen-ustadan-marangozlar-odasina-anlamli-hediye.jpegbafrada-hayallerini-ahsaba-isleyen-ustadan-marangozlar-odasina-anlamli-hediye-001.jpegbafrada-hayallerini-ahsaba-isleyen-ustadan-marangozlar-odasina-anlamli-hediye-002.jpeg

                                                                                                                                                         

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.