BAFRA'DA GÖRME ENGELLİ VATANDAŞA İŞKENCE

BAFRA'DA GÖRME ENGELLİ VATANDAŞA İŞKENCE

Bafra'da kaldırımlarda görme engelli vatandaşlarımız için yapılan sarı çizgiler duyarsız araç sahipleri tarafından işgal edilmeye devam ediyor.

A+A-

"Her birey birer engelli adayı" olduğu gerçeğini unutan araç sürücüleri 3 adım yürümektense görme engelli vatrandaşalrın önüne engel olacak şekilde araçlarını park ediyor.Bugün kameramıza takılan bir engelli kardeşimiz kaldırımda ilerlerken,ilk önce kaldırımda park halinde olan aracın aynasına çarptı.Kendi bir şekilde toplayan göreme engelli vatandaş 10 adım ileride yine sarı çizgiye park eden bu kez diğer araca çarptı.Engelin aslında vücudumuzdabulunan bazı azalarımızın eksik oluşu değil, beynimizde olduğunu bir kez daha gördük.

BİR YANDAN ESNAF BİR YANDAN ARAÇLAR

Yaşadıkları zorlukları anlatan görme engelliler, “Biz görme engellilerin yön bulması için yapılan sarı çizgiler var. Bu çizgiler bizler için hayati önem taşıyor. Ama vatandaşlarımızın bilgisizliği ya da saygısızlığı bizleri mağdur ediyor. Sarı çizgiler üzerine park edilen araçlar ve yol üzerindeki eşyalar bizlerin sakatlanmasına hatta yoldan çıkarak ciddi kazalar geçirmemize  neden olabilir. Yetkililere sesleniyorum, lütfen ciddi tedbirler alın “ diye görüş belirtiler.

gorme-engelli.jpggorme-engelli--2-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum