BAFRA'DA GELİNE TECAVÜZDEN YARGILANAN DAMAT

BAFRA'DA GELİNE TECAVÜZDEN YARGILANAN DAMAT

GERDEK GECESİ GELİNE TECAVÜZDEN YARGILANAN DAMAT TAHLİYE OLDU

A+A-

Samsun'da düğün yaparak evlendiği genç kıza ‘gerdek gecesi tecavüz ettiği’ iddiasıyla tutuklanan ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan damat, gelinin şikayetten vazgeçmesi üzerine 10 aydır tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi. 
Olay, Atakum ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ü.Y.(29) adlı genç ile S.Y.(27) adlı genç kız akrabaları aracılığıyla tanışıp nişanlandılar. Yaklaşık 7 ay nişanlı kalan gençler 04 Mayıs 2012'de resmi nikah kıydı, 26 Mayıs 2012'de ise düğün yaptılar. Gerdek gecesi gelin S.Y., damadın alkollü olduğu gerekçesiyle dini vecibelerini yerine getiremediğinden gerdeğe girmek istemedi. Ancak, alkollü olduğu ileri sürülen Ü.Y.'nin gelin S.Y. ile zorla gerdeğe girdiği iddia edildi. S.Y., eşinin gerdek gecesi kendisine zorla tecavüz ettiğini iddia ederek Denizevleri Polis Merkezi'ne şikayette bulundu. Olayla ilgili damat Ü.Y., Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Ü.Y., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 7 aydır tutuklu bulunan S.Y. hakkında "Eşine karşı beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel saldırı ve hakaret" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, damat Ü.Y. kendini savunarak suçlamaları kabul etmedi. 
Önceki duruşmada ifade veren S.Y., "Ben önceden sanığı tanımıyordum. Öz amcamın tavsiyesi ile evlendim. Ben nişanlılık süresinde kendisi ile evlenmek istemedim. Kendisine mesaj da attım. 'Seninle evlenmek istemiyorum' dedim. Anne-babası bizim eve geldi ve benim ailemi kandırdılar. 'Bizim oğlumuz çok düzgündür. İçkisi, kumarı yoktur' dediler. Bunun üzerine düğün yapıldı. Düğün gecesi arkadaşları ile alkol aldı. Yatacağımız sırada sanık bana dini nikah kıydırdı. Ancak, 'Ben içkili idim ve sarhoştum. Bu nedenle yapılan nikah geçersizdir' dedi. Ben de sarhoş olduğundan onun bu sözünden etkilendim. Cinsel ilişkide bulunmak istemedim. Bunun üzerine sanık benim kolumdan tuttu ve zor kullanarak benim rızam olmadan zorla birlikte oldu. Bağırdım, evde kimse yoktu. Sonra içti ve sızdı. Sabah hemen şikayetçi olamadım. Telefonumda kontör yoktu. Akşam olunca yine bana tecavüze kalkıştı. Ben de durumu telefonla aileme bildirdim. Onlar da bizi evlerine davet ettiler. Evlerine gidince olayı öğrenen annemlerle kalıp polise şikayette bulundum. Şikayetçiyim" demişti. 
Ancak gelin S.Y., duruşma sonrası mahkemeye verdiği dilekçede şikayetten vazgeçtiğini belirtti. Bugünkü duruşmada ifade veren damadın babası F.Y., "Olay öncesi oğlum Ü.Y. ile gelinim S.Y.'yi görücü usulü nişanladık. 6 ay nişanlı kaldılar. Benim arabamla birlikte gezdiler. Daha sonra düğün yaptık. Ev açtık. Ayrı evlerinde 3 gün kaldılar. 3 gün sonra kızın babası bizi evine davet etti. Oğlum, gelinim, eşim ve ben davete uyduk. Kızın babasının evine gittik. Daha sonra kızın annesi bize bir takım olaylardan bahsetti ve ondan sonra da kızlarını göndermediler. Olay böyle oldu. Bunların cinsel yaşantısıyla ilgili benim bilgim olamaz. Bunlar 3 gün birlikte yaşadılar. Aralarında ne yaşandı bilemem" şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti isnat suçun niteliği, tevkif tarihi, dosya kapsamı, olaydan önce sanık ile mağdurenin resmen evli olmaları, ileride suç vasfında değişiklik bulunması ihtimali göz önünde tutularak yaklaşık 10 aydır tutuklu bulunan damat Ü.Y.'nin tutuksuz olarak yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.