Bafra’da Gece Saatlerinde Hissedilen Deprem Endişe Yarattı

Bafra’da gece saatlerinde hissedilen 5.5 büyüklüğündeki deprem, panik yarattı.

A+A-

13 Mart 2026, Tokat – Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, bugün sabaha karşı saat 03.35'te Tokat'ın Niksar ilçesinde 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin yaklaşık 6.37 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı, bölge halkında kısa süreli paniğe yol açtı.

Deprem, merkez üssü Niksar olmak üzere Samsun, Sivas, Ordu, Trabzon, Gümüşhane ve Erzurum gibi çevre illerde de yoğun bir şekilde hissedildi. Gece saatlerinde meydana gelen sarsıntı nedeniyle birçok vatandaş uykusundan uyandı ve kendilerini güvenli alanlara atmak için evlerinden dışarı çıktı.

İlk belirlemelere göre, depremde herhangi bir can kaybı veya ağır yaralanma yaşanmadığı bildirildi. Ancak yetkililer, bölgedeki hasar tespit çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü ve vatandaşların hasarlı binalardan uzak durmaları konusunda uyarılarda bulunduğunu belirtti.

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamalarda, bölgedeki sismik aktivitenin yakından takip edildiği ve artçı sarsıntıların yaşanabileceği konusunda vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulandı. Depremin ardından bölgeye sevk edilen ekipler, olası ihtiyaçlara karşı hazır bekletiliyor.

Yetkililer, vatandaşların resmi kaynaklardan yapılan duyuruları takip etmelerini ve asılsız bilgilere itibar etmemelerini istedi. Bölgedeki son durum hakkında gelişmeler oldukça kamuoyu bilgilendirilecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.