BAFRA'DA FINDIK ÜRETİCİSİ DERTLİ

BAFRA'DA FINDIK ÜRETİCİSİ DERTLİ

Samsun'un Bara ilçesinde geçim kaynağı Fındık üreticileri görülen Küllenme Hastalığına da dikkat çektiler.

A+A-

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan inözü ve ozan mahallelerinde fındık üreticileri ile bir araya gelen Bafra Ziraat Odası Yönetim kurulu üyesi Burhan Ünyeli, Yönetim kurulu üyesi Çetin Karaduman Ziraat Mühendisi Bafra Ziraat Odası Danışmanı Meral Şahin ve ziraat odası veri giriş ve bilgi işlem memuru İbrahim Sarıca, üreticilerin dertlerini, sorunlarını yerinde dinleyerek çözüm aradılar.

Bafra'da fındık hasadı yapan üreticileri ziyaret eden  Bafra Ziraat Odası Yönetim kurulu üyeleri ve beraberindekilerle birlikte üreticileri yerinde ziyaret ederek sorunlar hakkında bilgi aldı. Ziyarette üreticiler ve yetiştiriciler son zamanlarda fındık bahçelerinde görülen Küllenme Hastalığına da dikkat çektiler.

Bafra ziraat odası Yönetim kurulu Üyesi Burhan Ünyeli Bafra'nın İnözü mahallesinde bulunan Fındık Üreticisi yüksel sivri, İnözü Koşaca Mahallesi Muhtarı Mahmut Gür ve Ozan mahallesi Fındık üreticisi Recai Kaya ile yaptığı kısa sohbette 'Bafra ziraat odasında bulunan ziraat danışmanlarından' memnun musunuz sorusuna, Üreticiler cevap verdi.

 İnözü mahallesinde bulunan Fındık Üreticisi yüksel Sivri'nin verdiği cevap çok netti. Fındık Üreticisi Yüksel Sivri," ziraat danışmanlarından Çok memnunuz Geliyor

bizi yerinde uyarıyor bizi bilgilendiriyor ve tavsiyelerde bulunuyor, bizlerde onların verdiği tavsiyelere uyup kaliteli ürün alıyoruz.Biz üretici olarak Danışmanlık Hizmetinin devam etmesini istiyoruz Allah onlardan razı olsun" dedi.

İnözü Koşaca Mahallesi Muhtarı Mahmut Gür,Bafra Ziraat odasının Danışmanlık Hizmetlerinin devam etmesini istediğini ve Bafra Ziraat odasının bu yapmış olduğu Hizmetlerden Memnun kaldığını Belirterek,' Bu danışmanlar vatandaşı Bilinçlendiriyor.Danışmanlar mahallemize gelerek yerinde uygulama yaparak fındıktaki seyretmeyi bahçede yerinde göstererek bizleri bilinçlendiren bu danışmanlara ihtiyacımız var. Biz danışmanlarla daha tam birbirimizi anlamaya ve tanımaya başlamıştık.ifadelerine yer verdi.

Ozan Mahallesi Fındık Üreticisi Mahmut Gür ise;' Kışları iş gereği İstanbul'da yaşamaktayım.Yazın gelmesiyle birlikte memlekete gelerek mahallemdeki meyvelerimle ilgileniyorum.Geldiğimde bahçemde gördüğüm meyvelerimde bir kararma,solma olduğunu gördüm ve Bafra Ziraat odasına giderek bahçemdeki sorunu anlatarak sizleri çağırdım. Sizlerde zaman kaybetmeden geldiniz Bakıp ve ilgileniyorsunuz.Ben öncelikle Bafra ziraat odası başkanına, Yönetim kurulu üyelerine ve Ziraat danışmanı Meral hanımefendiye göstermiş oldukları bu yakın ilgiden dolayı teşekkür ederek danışmanlık hizmetinin devam etmesini istiyorum sözlerine yer verdi.

“DANIŞMANLARIN KÖYLÜYE, ÇİFTÇİYE, TARIM VE HAYVANCILIĞA KATKISI VAR”

1-147.jpg2-130.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.