Bafra’da Fındık alımları devam ediyor

Bafra’da Fındık alımları devam ediyor

Samsun`un Bafra İlçesi Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner Toprak Mahsulleri Ofisini ziyaret ederek fındık alımlarını yakından inceledi.

A+A-

Bafra İlçesi Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bursa'da ki Tarım fuarına katılmadan önce Bafra’da ki çalışmalarına devam etti.

 

 

  Osman Tosuner ve yönetim kurulu üyeleri bugün Bafra İlçesinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisini ziyaret ederek Ofis Müdürü Mustafa İspirli'den bilgi aldı. Ziyaret sırasında konuşmasında Tosuner; ,'Çok değerli çiftçilerimiz şuan da fındık alımı deposundayız. Bafra`da 21 mahallede fındık ekimi yapılmakta ve yaklaşık 20 gündür de alınlar başladı. Burada fındık alımı ile ilgili sayın müdürümüzden bilgi almak istiyoruz. Bu sene Karadeniz Bölgesinden kaliteli, verimli ve randımanlı fındık Bafra'dan da çıktığına inanıyoruz. Şimdi çiftçilerimiz 51 randımanlı ürününün 10 lira 50 kuruştan alındığı bilgisini verdi. Bu da bizleri onurlandırdı ve gururlandırdı. Geçtiğimiz sene alım olmadığından serbest piyasaya verildi. Ama bu sene inşallah her şey daha güzel olacaktır' dedi.

 

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Toprak Mahsulleri Ofisinin de önemine değinerek 'Tüm çiftçilerimiz bizlere gelerek maliyetine toprak tahlilini yaptırsınlar. Gübre kullanımı açısından ve verim açısından bu çok önemlidir. Tüm çiftçilerimize sesleniyorum. Toprağınızın tahlilini yaptırın ki ürünlerinizde %30`luk bir artış olsun. Bu kanıtlanmış ve yaşanmış bir olaydır. Toprak tahlili yaptıranlar ve bu konuda bizden destek alanlar %30`luk bir artış sağladı' dedi.

 

TMO Bafra'da kalite fındığı 10,5 levant kalite fındığın kilogramını ise 10 liradan alıyor.

İlk gün 30 üretici tarafından TMO’ya fındık verilirken, üreticiler tarafından 700 kilogram ile 3 ton arasında fındık satışı yapıldı. Randımanın %48 ila % 50 olduğu her yıl kalitenin arttığını, Bafra'nın şuan Karadenizin en verimli fındığı olduğu öğrenildi.

22523602_10156007577324208_109162973_n.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.