Bafra’da evinde sokak köpeklerini besleyen şahıs komşularını isyan ettirdi

Bafa ilçesinde Altınyaprak Mahallesi Çizmeli Sokakta ikamet eden vatandaşlar haber merkezimizi arayarak sıkıntılarına çare olmamızı istediler.

A+A-

Bafa ilçesinde Altınyaprak Mahallesi Çizmeli Sokakta ikamet eden vatandaşlar haber merkezimizi arayarak sıkıntılarına çare olmamızı istediler.
Bafra 55.haber net haber ekibi olarak vatandaşlarımızın dertlerine çare olmak ve sıkıntılarını dinlemek için Altınyaprak Mahallesi  Çizmeli Sokağa gittik.
Vatandaşlar bir evde 20’ye yakın köpeğin beslendiğini, sokakta çocukların, vatandaşların mağdur olduğu belirtildi.
Bafra 55.haber net mikrofonlarına konuşan vatandaşlar,’’ Altınyaprak mahallemiz  Çizmeli sokakta bir vatandaşımız 20 metrekarelik alanda yaklaşık 15-20 tane köpek beslemektedir. Bunların çoğunu geceleri sokağa , yola saldığı için bunun yanı sıra dışarıdaki sokak köpekleri de buralara geldiği için bir anda köpek sayısı çoğalıyor. Çocuklarımız dışarıda oynayamıyor.
Biz bu konu için  daha önce Bafra Kaymakamlığına dilekçe ile başvuru yaptık. Bafra Belediyesine de başvuru yaptık. Savcılığı da başvurduk. Her hangi bir işlem yapılmadı. Biz gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Sabahları okula giden çocuklarımız tek başlarına okula  gidemiyorlar. 4-5 köpek çocuklara saldırıyor.’’diyerek sıkıntılarını anlattılar.

Bafra55 mikrofonlarına konuşan mahalle sakini Oğuz Zengin; “maalesef mahallede evimizde artık huzurlu değiliz, evimin hemen yanında köpek besleyen ve hayvan sevdasından bahseden bu bayan,20 m2’de yaklaşık 15-20 tane köpek besliyor. Bu köpekleri geceleri dışarı salıyor. Salınan eklerin yanına diğer sokak köpekleri de geldiği için sayı bir anda artıyor. Çocuklarımız sokakta oyun oynayamıyor. Biz bu konuda Kaymakamlık, Savcılık ve Belediyeye şikâyetlerde bulunduk ama hiçbir işlem yapılmadı. Yetkilerden gerekli işlemin yapılmasını istiyoruz. Çocuğumu ben kendim okula götürüyorum. Çocuğuma 3-4 kez köpekler saldırdı. Mahalledeki insanlar korktukları için çocuklarını okula kendileri götürüyor.

Mahalle sakini Aytekin Akkurt; “Bu köpeklerden bizde rahatsızız. Çarşıya bile yol giderken yol değişiyoruz. Benimde köpeğim var fakat bu hayvan sevgisi başkalarını rahatsız ediyorsa bunun adı hayvan sevgisi olamaz. Şikâyet ettik fakat kimse ilgilenmedi. Bafra sorunumuza çare olmadı.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum