Bafra'da Evde yaptığı ekmekleri satıp, Para Kazanıyor

Bafra'da Evde yaptığı ekmekleri satıp, Para Kazanıyor

​Samsun'un Bafra ilçesinde evde hiçbir katkı maddesi kullanmadan yaptığı ekmekleri komşularına tattıran 43 yaşındaki Hatice Kanbur Demirkaya ilçede "ekmekçi abla" olarak tanınıyor.

A+A-

Aile bütçesine katkı yapmak için evde ekmek yapmaya başlayan Hatice Kanbur Demirkıran, yoğun ilgiden dolayı memnun olduğunu artık bu işi ticaret olarak yapmayı düşündüğünü söyledi.

HİÇ BİR KATKI MADDESİ YOK

Demirkaya, "Yaptığı ekmeklerde hiç bir katkı maddesinin olmadığını, mayayı bile bir önceki hamurdan yaptığını söyledi. " Aslında bu işi ticaret olarak yapmak gibi bir niyetim yoktu. akrabalarımıza ekmek yapar verirdim. Bir gün bir akrabamız ekmek verdikten sonra ücretini verdi. Bende kendisine hiç olurmu ekmek evime gelmişsiniz parayla verilirmi dedim. Akrabamda bana sen bu işi ekmeği  çok güzel yapıyorsun bu ticarete dök ilk müşterinde ben olayım dedi.Ekmekle olan serüvenim de buradan başlamış oldu.

BU DÜNYADA BİRŞEY YAPMAK ZORUNDAYDIM

Ekmek işini yapmadan önce bir çok deneyimlerim oldu ama zamanla  deneyimlerim yerini hüsrana bıraktı. Eşime bahçede bir taş fırını yapmasını istedim çünkü en iyi ekmek taş fırından çıkar. eşim fırını yaptıktan sonra ben bu ekmekleri bu fırında yapmaya başladım ve çokta lezzetli oldu. Özellikle tam buğdaydan yaptığım ekmeklerim daha çok beğenilmeye başlandı. Çünkü tamamen organik.

35 YAŞINDA ORTAOKULA BAŞLADIM

Bizim zamanımızda kız çocukları okutulmaz diye ilkokuldan sonra okuyamadım ama bu benim içimde hep bir ukde olarak kaldı. 35 yaşıma geldiğimde Ortaokulu dışardan bitirmek için Halk Eğitim Merkezine giderek kaydımı yaptırdım. Ortaokuldan sonra Liseyi de bitirdim şimdi mezunum. Şimdi ise "sosyolag" olmak için üniversite sınavlarına hazırlanıyorum.

İNANMAK BAŞARMANIN YARISIDIR

Ben hayatım boyunca yaptığım her işe inandım ama başarısız oldum, ama başarılı ama hep inandım. Şimdi yeni bir iş hayatına atılmak için kolları sıvadım inanıyorum ki bu iş benim sıçrama tahtam olacak "Ben inanıyorum" herşey çok güzel olacak

Demirkaya son olarak,Bir iş yapmaktan korkmayın kafanıza birşey koyduysanız yapın asla vazgeçmeyin ve kararınızdan dönmeyin göreceksiniz başarı bunlarla beraber gelecek" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum