BAFRA'DA ENGELLİLERİN BELGE SEVİNCİ

BAFRA'DA ENGELLİLERİN BELGE SEVİNCİ

Bafra'da,Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi’nde düzenlenen ve 5.5 ay süren Muhasebe Yardımcısı Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerler belgelerini aldı.

A+A-

İŞKUR, Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen Muhasebe Yardımcısı Kursu’na katılan 11 kursiyere törenle belgeleri verildi. Sakatlar Derneği Bafra Şube Başkanı Recep Köksal, “Yaklaşık 2 yıl önce engelli memur sınavıyla ilgili kurs açmıştık. O kursa katılıp tamamlayan bütün arkadaşlar kamuya atandı. O almış oldukları kursun çok yararlarını gördüler. Şimdi de muhasebe yardımcılığı adı altında düzenlenen kursu bitiren arkadaşların bunun faydasını göreceklerine inanıyorum. Bu konuda bize destek veren belediye başkanımız ve halk eğitim merkezimize teşekkür ediyorum” dedi.
Bu yıl içerisinde 400’e yakın kurs açtıklarını ifade eden Halk Eğitim Müdürü Yalçın Ak , “Bu kurslarımıza devam eden kursiyer sayımız 7 bin 500’ün üzerinde. Biz Halk Eğitim Müdürlüğü olarak, sakatlar derneği başta olmak üzere, belediyemizle, yüksel okulumuzla, ilçemizde ki tüm okullarla, diğer derneklerle ve iş kurla işbirliği yaparak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elimizden geldiğince çevremizdeki insanlara faydalı olmak adına, onlara meslek edindirmek adına kursları açıyoruz” diye konuştu. 
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Her şeyden önce ihtiyaçlarını istediği gibi karşılayamayan kimseleri engelli diye tanımlıyoruz ve bugün de Engelliler Günü. İnsan ya engellidir ya ailesi engellidir ya da engelli olmaya adaydır. Kimsenin yarın ne olacağı belli değil. Olaylara böyle bakmak gerekir. Kimse kimseyi bulunduğu konumdan dolayı küçümsememeli” ifadelerini kullandı. 
Konuşmaların ardından kursa katılan kursiyerlere belgeleri verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.