Bafra’da engelliler haftası kutlandı

Samsun’un Bafra İlçesinde 10-16 Mayıs “Engelliler Haftası” nedeni ile etkinlikler düzenlendi.

A+A-

“Engelliler Haftası” programı Bafra Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından organize edildi. Program Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk bırakarak başlandı. Açılışı konuşmasını Engelliler adına Türkiye Sakatlar Derneği Bafra şube Başkanı Recep Köksal yaptı. Köksal konuşmasında, Benim bir hayalim var, sayıları sayıları milyonları geçen engelli bireyler var, buradan görüyorum aileler burada onların da bir hayali var. Engelsiz bir toplum hayali, gelin bu engelleri birlikte aşalım. Sizleri de ortak edelim. Engelsiz bir toplum, engelsiz bir toplum için, engelsiz bir Bafra için. Destek olun omuz verin. BU düşüncelerle 10-16 Mayıs engelliler haftasını kutlarım” dedi.
bafrada-engelliler-haftasi-kutlandi.JPG

Açılış konuşmasından sonra söz alan Bafra Sosyal Hizmetler Müdürü Muzaffer Şahin ise şu ifadelere yer verdi, “Her yıl ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de 10-16 Mayıs tarihlerini kapsayan haftayı engelliler haftası olarak değerlendirip, bu kapsam da farkındalık oluşturmak ve toplumumuzdaki zihniyet dönüşümüne katkı sağlamak amacı ile bir takım etkinlikler düzenliyoruz. Bu haftayı toplumsal duyarlılığı arttırmak amacı ile her yıl böyle bir programı düzenliyoruz. Ülkemizin %’de 13 ile 9 milyon engelli vatandaşımız var.

bafrada-engelliler-haftasi-kutlandi-001.JPG

Hastalıklarla teşhis ve tedavi noktasında, toplumumuzu öncelikle bilinçlendirmek lazım. Bütün bu tedbirleri almadan bu sorunun önüne geçmemiz mümkün geçilmiyor. Toplumumuz da engelli vatandaşlarımıza acımak yerine, sosyal hayatımızda, iş hayatımızda, spor hayatımız da, kültürel faaliyetlerde mutlaka yer vermek gerekiyor.  Bütün bunların yanı sıra gerek sağlık gerekse eğitim alanında evde bakım hizmetleri alanında devletimizin bir imkânı var. Bu alanda engelli bireylerimizi bilinçlendirmek lazım. Bu bağlamda 10-16 Mayıs engelliler haftasını kutlarım” dedi.

bafrada-engelliler-haftasi-kutlandi-002.JPG

Konuşmaların ardından protokol ve engelli bireyler Cumhuriyet Meydanı’ndan Gençlik Merkezi’ne yürüdü. Gençlik Merkezi’nde ise Özel- Eğitim Uygulama Okulları el emeği sergisi düzenlendi. Program sergiden sonra halk müziği oyunları ile son buldu.

Programa, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın yanı sıra, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

bafrada-engelliler-haftasi-kutlandi-003.JPGbafrada-engelliler-haftasi-kutlandi-004.JPGbafrada-engelliler-haftasi-kutlandi-005.JPGbafrada-engelliler-haftasi-kutlandi-006.JPG

dsc-0050-800x530.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum