İnaltı Mağarası: 75 Milyon Yaşında Genç Bir Mağara

Sinop’un Ayancık ilçesinde bulunan İnaltı Mağarası, yapılan jeolojik incelemeler sonucunda 75 milyon yaşında genç bir mağara olarak tespit edildi.

A+A-

Sinop’un Ayancık ilçesinde bulunan İnaltı Mağarası, yapılan jeolojik incelemeler sonucunda 75 milyon yaşında genç bir mağara olarak tespit edildi.

Jeolojik Özellikler

Sinop Valiliği tarafından paylaşılan bilgilere göre, İnaltı Mağarası, kireçtaşı-şeyl ve kumtaşı kontağında gelişmiş yatay uzanımlı fosil bir mağaradır. Doğu-batı yönünde büyük bir "S" çizerek uzanan mağaranın giriş ağzı ve gerisindeki salon belirgin bir fay üzerinde oluşmuştur. Mağaranın tavan yüksekliği 20 metreden fazla olup genişliği 18 metredir. Giriş salonu, 125 metre uzunluğunda, tavan yüksekliği 6-22 metre ve genişliği 7-13 metre arasında değişen düzgün bir galeriye açılmaktadır.

Konum

İnaltı Mağarası; Ayancık ilçesine 36 km, Sinop merkeze 94 km, İstanbul'a 620 km, Ankara'ya 350 km ve Kastamonu'ya 111 km uzaklıkta bulunmaktadır.

Yetkililerin Ziyareti

Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdür Yardımcısı Rıfat Erdal ve İnaltı Köyü Muhtarı Adnan Keskin, Ayancık İnaltı Mağarası'nı ziyaret ederek incelemelerde bulundular.inalti-magarasi-75-milyon-yasinda-genc-bir-magara-4.jpginalti-magarasi-75-milyon-yasinda-genc-bir-magara-3.jpginalti-magarasi-75-milyon-yasinda-genc-bir-magara-2.jpginalti-magarasi-75-milyon-yasinda-genc-bir-magara1.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.