Bafra’da Dünya Çevre Günü Etkinliği

Bafra’da Dünya Çevre Günü Etkinliği

Bafra Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerin geri dönüşüm malzemeleriyle hazırladıkları sergi katılımcıların beğenisine sunuldu.

A+A-

Yapılan etkinlikle konuşan TEMA Vakfı Bafra Şube Başkanı Süleyman Özata, “ Dünyanın, büyümesi bizleri korkutmaktadır. Birlikte yaşanabilir adil ve sürdürülebilir şehirler kurmalıyız. Gerekli sosyal ve fiziksel alt yapıya yatırımlar yapmalıyız. İnsanlık tarihi boyunca şehirlerin izleri sürülmeli sürdürülebilir kentlerin yapılanmasına gidilmelidir. Şehirlerimizi anlık görüntülerden çıkarıp, yarının sürdürülebilir küresel şehir vizyonuna doğru yol aldırmalıyız” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise , “Çevre haftasını kutluyoruz.  Öğrencilerimiz gelmişler ve buna dikkat çekmek istiyorlar. Tabi ki teknoloji ve endüstrinin gelişmesi ile birlikte çevre kirliliği konusu daha çok ele alınmaya başlandı. Çok daha komplike bir yapı oluşmaya başladı.  İnşallah bu tür toplantılarla birlikte bu konunun çözülmesi yönünde daha fazla gelişmeler olacaktır. Çevre kirliliği sadece bizim ülkemizde değil dünyada gündemde. TEMA Vakfının bu konularda ciddi çalışmalar yaptığını biliyoruz. İnşallah bizlerde bu çalışmalara zaman zaman katkı ve destek sunacağız” dedi.

Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ‘’hepinizi saygıyla selamlıyor dünya çevre gününüzü kutluyorum. Bildiğiniz gibi Yakakent ilçemizde sayın başbakanımızın katıldığı bir tesis açıldı. Samsun ve Bafra açısından güzel bir hafta oldu. Tabi ki dünyanın büyüklüğü karşısında geçmişteki insanların dünyanın kirlenebileceği denizlerin toprağın havanın kirlenebileceği kimsenin aklına gelmedi özellikle 18 yy’de makinanın icadı ve fosil yakıtların kullanımıyla insanlar olarak tabiatı kirlettik. Günümüzde uzaydan bile tabiatın kirlendiğini görüyoruz. Bugün havamız, denizlerimiz temiz değil. Bazı Büyükşehirlerde insanlar maskelerle dolaşıyorlar. Çin günümüzde dünyamızı kirleten en büyük ülke olduğundan çevre önlemini almıyor antlaşmalarda imzalamıyor imzalasa bile antlaşmaya uymuyor. Ben çocuklarımızın bundan sonra çevreye duyarlı olmasını rica ediyorum. Ormanlarımızı suyumuzu denizlerimizi koruyalım. Çocuklarımıza çevreyi koruma konusunda aşılayalım. Türkiye çöl olmasın kapsamında son zamanlarda ormanlarımızda arttı. Bütün şehirlerimiz yeşile kavuştu. Çocuklarımıza çevrenin duyarlılığı konusunda çok teşekkür ediyorum. Bu programında sivil toplum kuruluşu olarak ‘TEMA’ resmiyetin dışında düzenledi. Bende buraya gönüllü olarak katıldım. Çocuklarımızın her daim yanındayız. Tema’ya Başarılarının devamını diliyorum.‘’ dedi
 

Konuşmaların ardından resim ve maket gibi çeşitli alanlarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Başkan Yardımcısı Şaban Hüryaşar, Hüseyin Çamaş,  Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

bafrada-dunya-cevre-gunu-etkinligi-1.jpgbafrada-dunya-cevre-gunu-etkinligi-2.jpgbafrada-dunya-cevre-gunu-etkinligi-3.jpgbafrada-dunya-cevre-gunu-etkinligi-4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.