Bafra’da dolmuşlar 3 kişiden fazla yolcu alamayacak!

​​​​​​​Samsun’un Bafra ilçesinde yayınlanan son genelge ile dolmuşlara gelen yüzde elli kısıtlama ile birlikte dolmuş sürücülerine mikrofon uzattık.

A+A-

Yaptığımız ropörtajlarda 1-3 Nolu Dolmuş Durağı Başkanı Yalçın Kurtça;

’’İçişleri Bakanlığımızın son genelgesinde dolmuş ruhsatlarında kaç kişi yazıyorsa  yüzde elli yolcu alma genelgesi yayınlandı. Yani dolmuş 6 kişilikse 3 yolcu alabiliyoruz. O yüzden arabalarımız şu anda 3 yolcu ile çalışıyor. Çoğu vatandaş bunu bilmiyor. Tabi bizim şoförlerimiz de alamadığı zaman kızıyorlar. Bu durumları hep birlikte el ele verip aşacağız inşallah.’’ Dedi.

Bir dolmuş sürücüsü ile;

‘’En son Cumhurbaşkanımızın aldığı önlemlerden sonra yüzde elli kısıtlamaya geçtik. Yolcu olarak 6 kişi alırken önlemden sonra bu sayı 3 kişiye düştü. Vatandaşlarımız da mağdur, bizde mağduruz. Zaten ayda 10 gün çalışırken kazandığımız paranın hiçbir değeri kalmıyor. Sadece arabamızın masraflarının yanında kazandığımız paranın hiçbir değeri kalmıyor’’ dedi.

Yaptığımız röportajlar sıranda mikrofon uzattığımız müzisyen Hüseyin Doğan ise,

‘’Bu müzisyenlerin hali hep perişan oldu. Ne yapacağız ne edeceğiz hiç bilemiyoruz. Bu devlet her şeyi yasakladı bize. Şimdi evde oturun diyor. Müzisyenlere hiçbir katkı yok, hiçbir destek yok. Bu halimizin devlet büyüklerinin görmesini istiyoruz.’’ Dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum