Bafra'da “Diyabet Okulu” hizmete açıldı

Bafra'da “Diyabet Okulu” hizmete açıldı

Diyabet hastalarının hastalıkla doğru mücadele etmesi için “Diyabet Okulu” hizmete açıldı.

A+A-

Diyabet hastalarının hastalıkla doğru mücadele etmesi için “Diyabet Okulu” hizmete açıldı.
 Samsun Bafra Devlet Hastanesi’nde geçtiğimiz yıllarda uygulamada olan daha sonra pandemiden dolayı ara verilen şeker hastalığı bulunan kişiler ve yakınlarına yönelik bilgilendirme amacı taşıyan Diyabet Okulu, faaliyete geçti.
Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Alaiddin DOMAÇ; daha önceki yıllarda diyabet okulu uygulamasının mevcut olduğunu ancak bir süre ara verdiklerini şimdi ise yeniden bu uygulamaya başladıklarını ifade etti. Diyabetin etkin tedavisi ve güvenli takibi amacıyla 'Diyabet Okulu' projesinin başlatıldığına dikkat çeken DOMAÇ; eğitim verilen hastaların takibi, hasta uyumu ve bilincin arttırılmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını, hasta ve yakınlarına yönelik bilgilendirme eğitimleri verdiklerini belirterek, katılımın tüm poliklinik hastalarına ve yakınlarına açık olduğunu ifade etti.
Eğitimlerde genel sağlık bilgileri, diyabet nedir, diyabetin komplikasyonları, insülin uygulamaları, evde kan şekeri takibi, beslenmede nelere dikkat etmeleri gerektiği, egzersiz programı, kendi kendine kontrol ve diyabetik bakımın önemi, ayak bakımı gibi bilgiler verilerek; eğitimleri tamamlanan hastalara Diyabet Okulu Diplomaları takdim edildi.
İç Hastalıkları Uzmanı Fatih Mehmet ÇİLİNGİR; diyabet hastalığının küçümsenmeyecek kadar yaygın olduğunu bununda başlıca sebebinin kilo almaya bağlı obezite ve dengesiz beslenme ile sağlıksız yaşam olduğunu belirterek; diyabet hastalığı konusunda toplumun bilinçli olmasının son derece önem kazandığını ve bu noktada Diyabet eğitiminin gerekliliğini dile getirdi.

bafrada-diyabet-okulu-hizmete-acildi-2.jpgbafrada-diyabet-okulu-hizmete-acildi-3.jpgbafrada-diyabet-okulu-hizmete-acildi-4.jpgbafrada-diyabet-okulu-hizmete-acildi-5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.