BAFRA'DA ÇİFTÇİLER 2 B İÇİN YÜRÜDÜ

BAFRA'DA ÇİFTÇİLER 2 B İÇİN YÜRÜDÜ

Bafra da 2B Yasası’nı protesto etmek için çiftçi mitingi düzenlendi.

A+A-

Bafra Şehir Stadyumu önünde toplanan köylüler buradan kent meydanına kadar slogan atarak yürüdüler. Geniş güvenlik önlemi alan polis, kent meydana girişte çiftçileri tek tek aradı.
Köylülere destek için gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay da mitinge katıldı. Meydanda toplanan çiftçiler adına konuşan 58 yaşındaki İsmet Hız, belirlenen fiyatlardan arazilerini alamayacaklarını söyledi. Hız, “Bu ülkeyi yönetenler ve siyasiler bizim oylarımızla gelmişlerdir. Köylerimize gelip kahvemizi, çayımızı içip bize hizmet edeceklerini söylemişlerdir. Bizlere vermiş olduğunuz sözlerini yerine getirmelerini istiyoruz. Elimizde atalarımızdan kalan arazilerimizi almayın. Yüksek bedelle satmayın, verdiğiniz sözü yerine getirin” dedi
Köylülere destek için gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da hükümeti eleştirerek, 2B Yasası’nın köylünün belini büktüğünü söyledi. Günaydın, “Ben soruyorum, kimin toprağını kime satıyorsunuz?” dedi. Türkiye’de tarım ve hayvancılığın bitiğini, bunun nedeninin de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker olduğunu ileri süren Günaydın, “Bu bakana Fransa’da şövalyelik nişanı verildi. Artık Türkiye’nin Tarım Bakanı, Fransa’nın şövalyesi oldu. Sebebi de Fransa’dan o kadar çok ithalat yaptı ki, Fransa tarımını kalkındırdı. Onun için Fransa ona madalya verdi. Ona hak ettiği madalyayı takmak lazım. Senin malını senin rızan olmadan elinden almaya çalışıyor. Ya buna ‘hayır’ diyeceğiz ya teslim olacağız” şeklinde konuştu. 
Konuşmaların ardından kent meydanında yapılan miting olaysız bir şekilde sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum