BAFRA’DA ÇEVRE SAĞLIĞI KONFERANSI

BAFRA’DA ÇEVRE SAĞLIĞI KONFERANSI

OnDokuz Mayıs (OMÜ) Çevre Mühendisliği Öğretim Üyeleri, Bafra Öğretmen Evinde Çevre Sağlığı Konferansı Düzenledi.

A+A-

Açılış konuşması yapan Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, ‘’ Bugün Bafra’da çevre konusunda organize edilmiş güzel bir toplantıda birlikteyiz. OMÜ’ nün değerli hocalarının katılımı ve Milletvekilimizin himayesinde böyle bir program düzenleniyor. Bugün değişik konularda hocalarımız değerli bilgiler sunacaklar. Özellikle Bafra’nın seçilmesi bu anlamda önemli, çünkü bu anlamda Bafra ülkemizin en önemli ovalarından bir tanesidir.

Çok yoğun olarak su kullanan, tarım ürünleri yetiştiren ve ülkemize artı değerler kazandıran bir yer. Dolayısıyla buranın temiz bir çevre ve temiz bir toprak ve bunun sonucu temiz ürünlerde de böyle bilimsel bir çalışmanın olması da bizi mutlu ediyor. Tabi ki bunlar bu salonda kalmayacak ve yayın haline getirilerek bu çalışmalar çiftçilerimize kadar ulaşma çalışması Sayın Milletvekilimiz tarafından yapılıyor. Bunun sonuçlarını bizde hassasiyetle takip edeceğiz. Ben katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum ve bu çalışmalarınızı özellikle Bafra’mızda, Samsun’da hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Bafra’nın hayati konusu olan su ve toprak konusunun işlenmesi, çevreye olan duyarlılığın burada gündeme alınması Bafra için bizim için büyük bir kıvanç.  Buradaki çalışmalarınızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum.’’ Dedi.  

Kaymakam Ali Katırcının konuşmasının ardından söz alana AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır ise şunları söyledi, ‘ Çevre bizim için çok önemli ve Bafra Türkiye’nin en önemli 3. Büyük ovasıdır. Çiftçilerimiz dikkatsiz değil fakat ama ben ilaçlamanın ve sulamanın çok dikkatli bir şekilde yapıldığını düşünmüyorum. Kurum ve kuruluşlarımızın, Orman ve Su işleri Bakanlığının yoğun çalışmaları var fakat inanın bunlar yetmiyor. Mutlaka şu eşi benzeri olmayan gerçekten dünyanın çok önemli ekolojik özelliklerinden birine sahip olan Bafra’daki Kuş Cennetimizin çok dikkatli korunmasından yanayım ve bunun için ne yapılsa az olur diye düşünüyorum.’’ Dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Yüksel Ardalı Geleceğimiz Su,  Doç. Dr. Gamze Turan Katı Atıklar ve Geri Kazanım,  Yrd. Doç. Dr. Burcu Güngör Toprak Kirliliği ve Doç. Dr. Semra Çoruh Temiz Üretim konularında konuşma yaptılar.

Konferans sonrası verilen öğle yemeğiyle program sona erdi.

Konferansa Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, OMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Ardalı, Doç. Dr. Gamze Turan, Doç. Dr. Semra Çoruh, Yrd. Doç. Dr. Burcu Güngör, İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.