Bafra’da çeltik arazilerinde drone ile ilaçlama çalışmalarına başlandı

Bafra’da çeltik arazilerinde drone ile ilaçlama çalışmalarına başlandı

Bafra’da çeltik arazilerinde drone ile ilaçlama çalışmalarına başlandı. Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, ‘’Türkiye’de çeltik üretiminde Bafra ikinci sırada yer almaktadır’’ dedi.

A+A-

Bafra’da çeltik arazilerinde drone ile ilaçlama çalışmalarına başlandı. Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner,  ‘’Türkiye’de çeltik üretiminde Bafra ikinci sırada yer almaktadır’’ dedi.

Bafra  ilçesi ve bölgesinde  son yıllarda ekim alanı artan çeltiğin, tarlalarda ilaçlama işlemi drone kullanılarak kısa sürede daha etkili şekilde yapılıyor.
Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve yönetimi modern tarım ile projelerle Bafra ve bölgesi üreticilerinin yanında yer alıyor.

Bafra ilçesine bağlı Kuşcular Mahallesi çeltik üreticisi Hacı Şenol Tekin’in 36 dönümlük çeltik tarlasında yapılan drone ile ilaçlama işlemi sonrası bir konuşma yapan Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner,’’ Türkiye’de çeltik üretim merkezlerinin başında Edirne İpsala ilçesinden sonra Bafra gelmektedir. Samsun bölgesinde çeltik üretiminin yüzde 87’si Bafra Ovası`nda yapılmaktadır.  Türkiye’de çeltik üretiminde Bafra ikinci sırada yer almaktadır. Bu yıl 150 bin dekar alanda çeltik ekimi yapıldı. Şu anda ise bu yıl daha modern bir şekilde ilaçlama işlemi bir firma sayesinde drone ile yapılmaktadır. 

Daha önce özellikle çeltik çiftçilerimiz çok zahmetli bir şekilde traktörlere çeşitli demirler ve ilaçlama, gübreleme aparatları takarak işlem yapmaktalar. Bu işlem hem daha çok ürün kaybına neden olmakta hem de zaman kaybına neden olmaktaydı. Şimdi ise işler daha kolaylaştı. Ben tüm üreticilerimize bol ürünler ve kazançlar diliyorum.’’dedi.

Bafra ilçesine bağlı Kuşcular Mahallesi çeltik üreticisi Hacı Şenol Tekin ise,’’ Benim bu gördüğünüz 36 dönümlük çeltik tarlama drone ile ilaçlatmak istedim. Bir firma ile anlaştım. 36 dönümlük çeltik tarlamı drone ile 1 saatte ilaçlattım. Eskiden bu işlemi traktörlerle 2 günde yapabilmekteydik. Traktörle veya elle yapılan ilaçlamada çok fazla emek harcıyoruz. Onun haricinde özellikle traktörle ilaçlama yaptığımızda yüzde 5- yüzde  10 arasında ürünlerin çiğnenmesinden dolayı mahsul kaybı yaşanmaktadır. Drone ile ilaçlama hem mazot hem ilaç ve su miktarında tasarruflu hale gelmektedir. Bu yapılan çalışmalarda ve bölgemizdeki tarım projelerinde emekleri büyük olan Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve yönetimine teşekkür ederim.’’diyerek sözlerini tamamladı.

bafrada-celtik-arazilerinde-drone-ile-ilaclama-calismalarina-baslandi-9.jpgbafrada-celtik-arazilerinde-drone-ile-ilaclama-calismalarina-baslandi-7.jpgbafrada-celtik-arazilerinde-drone-ile-ilaclama-calismalarina-baslandi-6.jpgbafrada-celtik-arazilerinde-drone-ile-ilaclama-calismalarina-baslandi-2.jpgbafrada-celtik-arazilerinde-drone-ile-ilaclama-calismalarina-baslandi-3.jpgbafrada-celtik-arazilerinde-drone-ile-ilaclama-calismalarina-baslandi-4.jpgbafrada-celtik-arazilerinde-drone-ile-ilaclama-calismalarina-baslandi-5.jpgbafrada-celtik-arazilerinde-drone-ile-ilaclama-calismalarina-baslandi-8.jpg


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.