Bafra'da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı

Bafra'da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı

Bafra Kızılırmak Anadolu Lisesi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıl dönümü dolayısıyla Bafra Belediye Kültür Merkezinde bir program düzenlendi.

A+A-

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümü programı Bafra Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşti programın açılış konuşmasını Ali Fuat Türkel yaptı Türkel konuşmasında, ''Bugün atalarımızın Çanakkale'de yazmış olduğu, o büyük destanın 102. yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 1914-1918 yılları arasında Dünya'nın en büyük felaketlerinden birisi 1. Dünya savaşıdır bu savaşa müttefiklerimizle birlikte, osmanlı devleti olarak bizde katıldık. bu savaşta kazandığımız Çanakkale Savaşı Türk destanın şanlı bir zaferidir şeklinde konuştu.

konuşmanın ardından okul öğrencileri Çanakkale savaşını anlatan şiirler okudu,  şiirlerin ardından Çanakkale savaşını anlatan slayt gösterisi izlendi, daha sonra okul öğrencileri 'Çanakkale Geçilmez' adlı tiyatro oyunu sergiledi. program okul öğrencilerinin seslendirdiği Çanakkale Türküleri ile son buldu.

Bafra Belediye Merkezinde gerçekleşen programa, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.