Bafra'da Berat Kandilinde Camiler doldu taştı

Bafra'da Berat Kandilinde Camiler doldu taştı

Rahmet ve mağfiret mevsimi Ramazan ayının habercisi Şaban ayının 15. Gecesi Berat Kandili Bafra'da tüm Camiler doldutaştı.

A+A-

Tüm İslam Aleminde olduğu gibi Bafra’da da Berat Kandili akşam namazı sonrası huşu içinde Bafra Müftülüğü tarafından 15 Temmuz Şehitler  Camiinde  idrak edildi.
Akşam namazı sonrası başlayan Berat Kandili programı yatsı ezanın okunması ile sona erdi. Bafra İlçesinde ve mahallerinde vatandaşlar Ramazan ayının habercisi Şaban ayının 15. Gecesi Berat Kandilini coşku içerisinde kutlamanın mutluluğunu yaşadılar. 15 Temmuz  Camii’ni dolduran vatandaşlar Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve Mevlid-i Şerif’in okunması ile gecenin manevi atmosferini derinden hissetti.


Programda konuşan Bafra Müftüsü Necmettin Kayar; 

"Kandillerin insanların arınması ve erdemli olması noktasında önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.

İnsanların arzularından ve tutkularından arınması gerektiğini ifade eden  Kayar, kandillerin her türlü kötülüklerden, şerden, zulüm ve haksızlıklardan uzak durmayı öğrettiğinin altını çizdi.

Kayar; "Allah'ın kandillerde bağışlanma ve arınma beklediğini bildirerek, şöyle konuştu:

"Mümin, karıncayı bile incitmez ama etrafımıza baktığımızda, İslam dünyasına baktığımızda, Müslümanların bundan ne kadar uzak kaldığını görüyoruz. Müslümanların birbirine karşı ne kadar şefkatsiz, acımasız hale geldiğine hepimiz şahit oluyoruz. Bu vesileyle Berat Gecesi'nde milletçe dua edeceğiz.  Dualarımız , yeryüzünün neresinde olursa olsun zorda ve darda olan gözü yaşlı bir kardeşimiz varsa duamız onunla birlikte olacak."dedi.bafrada-berat-kandilinde-camiler-doldu-tasti-1.jpgbafrada-berat-kandilinde-camiler-doldu-tasti-2.jpgbafrada-berat-kandilinde-camiler-doldu-tasti-3.jpgbafrada-berat-kandilinde-camiler-doldu-tasti-4.jpgbafrada-berat-kandilinde-camiler-doldu-tasti-5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.