Bafra’da Balık Tezgahları Şenlenmeye Başladı

Bafra’da Balık Tezgahları Şenlenmeye Başladı

Samsun'un Bafra İlçesinde 1 Eylül itibarıyla sona eren av yasağının ardından, Vira Bismillah diyen Karadeniz'in açıklarına açılan Balıkçılar kıyıya boş dönmüyor.

A+A-

Samsun'un Bafra İlçesinde 1 Eylül itibarıyla sona eren av yasağının ardından, Vira Bismillah diyen Karadeniz'in açıklarına açılan Balıkçılar kıyıya boş dönmüyor. bafrada-balik-tezgahlari-senlenmeye-basladi-1.png
Bereketli bir sezon yaşayan balıkçılar sayesinde balıkçı tezgahları şenlenmeye başladı.

Bafra’da yıllardır Balıkçılar Arastasında Gönlübol Balıkçılık ile hizmet veren Kazım Yıldırım yaptığı açıklamada,’’ 1 Eylül itibarıyla sona eren av yasağının ardından bereketli bir sezon yaşamaktayız. Palamut 70 liradan 40 liraya düştü.İstavrit 40 lira , Mezgit 30 liradan satılıyor. 
Geçen sezona göre bu yıl, 1 Eylül'den itibaren av sezonun yasağının kalkmasıyla birlikte denize açılan balıkçı kardeşlerimiz kıyıya boş dönmüyorlar.

Ağlarına Palamut başta olmak üzere diğer balık çeşitleri kıyıya dönüyorlar. Gerçekten bu sene balık sezonu bereketli ve hızlı başladı öylede devam edecek gibi gözüküyor. Bu yıl Palamut yılı olabilir. Denize açılan Balıkçı kardeşlerimiz Palamutun bol olduğunu belirtiyorlar, buda oluyor ki başta balıkçı tezgahlarımız ve vatandaşın sofrası Palamutla bereketlenecek.
Balıkçılarımızın 5 - 6 ay sonra Vira Bismillah diyerek ağlarına ağlarına takılan Palamut , Mezgit ve İstavritle geri dönmeye devam ediyorlar, bu durum hem balıkçıları hem de vatandaşları fazlasıyla memnun etmeye devam ediyorlar.bafrada-balik-tezgahlari-senlenmeye-basladi-2.png
Buda bizlere gösteriyor ki Karadeniz bu yıl bereketliliğini ve cömertliğini fazlasıyla gösterecek. Denize açılan balıkçı kardeşlerimiz öncelikle Palamudun bol olduğu her fırsatta dile getiriyorlar. Şu an denizden azda olsa çıkan Palamut fiyatlarında düşüş olmasını bekliyoruz.
Ne Kırmızı Et, Ne Kıyma nede Tavuk eti, biz diyoruz ki balık eti yiyin sağlıklı olun. 
Vatandaşlarımız tam anlamıyla enerji sağlık deposu olan Balık etini özlediklerinden dolayı haftada en az 3 kez sofralarına alıp ailesiyle dolayısıyla şu an vatandaşın cebini yakan et ve tavuk eti yerine balık tüketsinler.’’diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum