Bafra'da Balık Tezgahları Şenlenmeye Başladı

Bafra'da Balık Tezgahları Şenlenmeye Başladı

1 Eylül itibariyle Avlanma Yasağının kalkmasıyla birlikte bu günü bekleyen tüm balıkçılar "Bira Bismillah" diyerek denizlere açılarak avlanmaya başladı.

A+A-

1 Eylül itibariyle Avlanma Yasağının kalkmasıyla birlikte bu günü bekleyen tüm balıkçılar "Bira Bismillah" diyerek denizlere açılarak avlanmaya başladı.

Samsun'un Bafra İlçesinde 1 Eylül'den itibaren Balıkçıların denizlere açılmasıyla birlikte balık tezgahları balık çeşitleriyle yavaş yavaş şenlenmeye başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bafra Balıkçım işletme sahibi Akif Gümrükçü:balıkçılarımız yaklaşık 6 aydır avlanmaya yasağı nedeniyle denize açılıp avlanamıyordu. Bu yasağın 1 Eylül'den itibaren kalkmasıyla birlikte Denize hasret kalan Balıkçılar önce Troller avlanmak için denize açıldılar.

Bunun arkasından yaklaşık üç hafta sonra Gır Gır tekneleri denize balık avlamak için açılacaklar.Şu an geçimini balıkçılıkla sağlayan arkadaşlarımız Zonguldak,Yakakent ve Sinop kıyılarında balık çeşitlerini avlayarak kıyılara dönüyorlar.
Şu an geçen yıl altın sezonu yaşayan Palamut ve Çinokop bu sene balıkçılarımızın ağlarına az takılıyor.Deniz suyununda mevsim sıcaklığını üstünde olması nedeniyle denizden az balık çeşitleri çıksa da tezgahlarımız boş kalmıyor.

İlçemizdeki balık tezgahlarındaki balık çeşitlerinin fiyatları ise:şu an iri Palamudun tanesi 8 TL ile 10 TL arası,Çingene Palamudun tanesi 5 TL, hakiki Deniz Levreğin kilosu 40 TL ile 50 TL,Kalkan'ın büyüklüğüne göre kilosu 50 TL ile 200 TL arası, Barbun'un kilosu iriliğine göre 10 TL ile 30 tl, İri Mezgit'in kilosu 15 TL,İstavrit ise 7 TL ile 15 TL arası,besleme Deniz Levreği ile Çupra'nın kilosu 25 TL ile 30 TL arası, Deniz Somunu ise kilosu 18 TL'den tezgahlar da yerini aldı.

Vatandaşın en çok sorduğu Karadeniz'in incisi vatandaşın gözdesi olan Karadeniz hamsisi şu tezgahlardaki yerini alması için yaklaşık üç hafta sonra tezgahlarda yerini alacak. Piyasadaki hamsiler ise Ege ve Marmara hamsisi.Onların da kilosu iriliğine göre 15 TL 'den alıcı buluyor.

Doktorlarımız kırmızı etten daha sağlıklı olan Balığın hafta da en az iki ve üç kez balık çeşitlerinin tüketilmesini tavsiye ediyorlar.İlçemizde şuan Balık çeşitleri fiyat konusun da vatandaşlarımızın bütçesine göre pahalı olabilir.Ama Deniz suyunun soğuması ve Balık çeşitlerinin de artmasıyla birlikte Balık fiyatların da vatandaşımızın cebine göre düşüşler olacaktır.dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.