Bafra'da Balık Fiyatları Ateş Pahası

Bafra'da Balık Fiyatları Ateş Pahası

Samsun'un Bafra İlçesinde Ülke genelinde olduğu gibi 1 Eylül'den itibaren Balıkçıların denizlere Vira Bismillah diyerek Avlanma sezonun açılmasıyla birlikte avlanan balık çeşitlerinin geçen haftaya nazaran fiyatların oldukça yükselmesi vatandaşın alım gü

A+A-

Bafra'da Balıkçılıkla uğraşan Balıkçım  işletme sahibi Akif Gümrükçü 1 Eylül itibaren Avlanma yasağının kalkmasıyla birlikte Zonguldak, Ordu, Yakakent ve Sinop Kıyılarından denize açılan balıkçılar başta Palamut olmak üzere bol çeşitle kıyıya döndüler. O yüzdendir ki geçen hafta  Palamut tanesi 7 TL'den balık tezgahlarında satılırken bu hafta fiyat konusun da her şey tersine döndü.Balıkçı arkadaşlarımız yaklaşık 4 gündür hava şartlarının elverişli olmamasından dolayı  avlanmaya çıkamıyorlardı. Çıkan diğer balıkçı arkadaşlarımız az sayıda tuttuğu balık çeşitleriyle kıyıya döndüler, bu da  balık fiyatların oldukça yukarıya fırlamasına sebep oldu. Geçen hafta Palamudun tanesi  7 TL'den satılırken bu hafta ise 700 gram palamudun tanesi 15 TL oldu. Çinakop 20 - 25 TL, Barbun 15- 25 TL, Deniz Somonu 25 TL, Kolyoz 10 TL, İri Mezgit 25 TL, İstavrit 7 TL, deniz Çiprası  ve Levrek 30 TL arasında balık tezgahlarında satılıyor. Deniz sakinleştiği zaman Palamut başta olmak üzere fiyatların mutlaka düşeceğini umuyoruz. 
Yerli Hamsi  zamanı değil, Ekim ayların sonunda yerli hamsiyi de tezgahlarımızda görmeye başlayacağız. Eğer Palamut ile Çinakop'un bolluğu devam ederse hamsiyi de tezgahlarda görmek bu sene için zor olabilir. Denize açılan balıkçı arkadaşlarımız şu an Palamudun bol olduğunu ve ilerleyen haftalarda da Çinakop akının beklendiğini tahmin ediyorlar. Balıkçıların be bizlerin hava şartların soğuması ve deniz suyunun da soğuması birlikte balık çeşitlerini artmasıyla birlikte fiyatların da düşüşe geçerek vatandaşların alabileceği fiyatlara düşecek. Gerçekten geçen haftaya nazaran balık fiyatları vatandaşların sofrasına ateş düşmesine sebep oldu.   
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum