BAFRA’DA AYASOFYA İÇİN İMZA KAMPANYASI

BAFRA’DA AYASOFYA İÇİN İMZA KAMPANYASI

Basın açıklaması ardından Yıldırım, ilk imzayı atarak kampanyayı başlattı. İmza kampanyası 10 gün sürecek

A+A-

Anadolu Gençlik Derneği, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması için "İmzanla Zincirler Kırılsın, Ayasofya Cami Olarak Açılsın” imza kampanyası başlattı. 
Kent meydanında toplanan dernek üyeleri, dövizler açarak, taleplerini dile getiren sloganlar attı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan imza kampanyası öncesi Anadolu Gençlik Derneği Bafra Orta Öğretim Başkanı Selçuk Yıldırım yaptığı basın açıklamasında, Ayasofya'nın İslam'ın ve İstanbul'un fethinin sembolü olduğunu ve 1934 yılında müze haline getirildiğini hatırlattı. Yıldırım, “Fatih Sultan Mehmet Han, fethin sembolü olan Ayasofya’nın üzerine titremiş, bu mabedi kendi parasıyla satın alıp vakfetmiş ve bu mabet için şöyle vasiyet etmiştir: ‘Ayasofya, kıyamete kadar cami olarak vakfedilmiştir. Bunu, Allah’a, ahrete, O’nun heybetine inanan hiçbir mahluk, sultan olsun, hukim olsun, bir mütegallibe olsun, değiştiremez. Kim vakfiyeyi değiştirirse Allah’ın meleklerin, bütün insanların laneti onların üzerine olsun. Yüzlerine bakan ve onlara şefaat eden hiçbir kimse bulunmasın.’ 482 yıl cami olarak müminlerin gözbebeği olan Ayasofya 24 Kasım 1934’te bir oldubittiyle müze haline getirilmiştir. Bu dönüşüm milli irade hiçe sayılarak Bakanlar Kurulu kararı ile gerçekleştirilmiştir. Bu kararı içeren vesikanın doğruluğu bile şüphe götürmektedir. Biz, Ayasofya’nın emperyalist güçlerin ve Bizans zihniyetinin baskısıyla hukuksuz bir şekilde müzeye çevrildiğini düşünüyoruz. Yoksa 24 Kasım 1934’te yapılan bir işlemin 5 Haziran 1935 tarihli, 2762 sayılı Vakıflar Kanunu’nun 17. maddesine dayandırılması izah edilemez. Bu yanlışlık behemehal düzeltilmelidir” dedi. 
Selçuk Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Ayasofya ne taş ne binadır. Ayasofya Hakk’ın batılı kuşatmasıdır. Ayasofya, cihat ruhunun remzi, akıncıların nal seslerinin tekbir sesleriyle buluştuğu İlay-ı Kelimetullah aşkının yapı taşıdır. Ayasofya, üzerinde yaşadığımız bu diyarın İslam beldesi olduğunun sembolüdür. Fethin nişanı ve Sultan Fatih’in vakfıdır. Ayasofya’nın gerçek hükmü şahsiyetine ulaştırılması, Fatih’e vefa ve geleceğimizin bekası için şarttır. Ayasofya’nın ibadete kapatılması Fatih’in ve şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktadır. Bu konu sadece bizim değil bütün ümmetin derdidir. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Biz bu amaçla Anadolu Gençlik Deneği mensupları olarak Ayasofya Camii’nin tekrar ibadete açılabilmesi için 15 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde ‘İmzanla Zincirleri Kır’ adlı bir kampanya başlatmış bulunmaktayız. Hedefimiz on milyon imzaya ulaşmaktır. Ayasofya Camii’nin açılışı hakkı üstün tutan mananın yeniden İstanbul tarafından kuşanılması olacaktır. İstanbul’un fethinin 560. yıl dönümüne yakışan budur. Ve elbette Ayasofya Camii açılacaktır.”
Basın açıklaması ardından Yıldırım, ilk imzayı atarak kampanyayı başlattı. İmza kampanyası 10 gün sürecek

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.