BAFRADA AİLE EĞİTİMİ KURSU SONA ERDİ

BAFRA'DA AİLE EĞİTİMİ KURSU SONA ERDİ

Bafra Hasan Çakın Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde rehberlik servisi tarafından düzenlenen 7-19 Yaş Aile Eğitimi Kursu, sona erdi.

A+A-

2013 yılı içinde Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF’in ortaklaşa yürüttüğü “Önce Çocuklar” projesi kapsamında düzenlenen “7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı” Hasan Çakın Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde Rehberlik ve Psikolojik Danışman Semra Sarıcaoğlu tarafından verildi. Kursa katılan okul velisi 14 kursiyer, 8 hafta süren kursu başarıyla tamamladı. Okulda düzenlenen törenle kursiyerlere belgeleri verildi.
Hasan Çakın Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Sadık Dankaz, öğrenci velilerine yönelik yapılan eğitimin 7 ile 19 yaş grubu içerisinde çocuğu olan anne babaların ve bu çocukların bakımından sorumlu kişilerin; çocuklarını daha iyi tanıyabilmelerine yardımcı olmak, iletişim becerilerini güçlendirmek, birlikte büyüyebilmenin önemini fark ettirebilmek, hatalı anne baba tutumlarını fark etmelerine ve doğru tutum ve davranışta bulunabilmelerine destek olmak, risk faktörlerini tanıyarak uygun tedbirleri almalarını sağlamak, çocuklarıyla yaşadıkları çatışmaları nasıl çözebileceklerini öğretmek ve geleceği daha sağlıklı bir şekilde planlayabilme becerisi kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti.

20130522aw000129_02.jpg20130522aw000129_04.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.