BAFRA’DA AHMET TELLİ ŞİİR DİNLETİSİ

BAFRA’DA AHMET TELLİ ŞİİR DİNLETİSİ

Bafra ilçesinde "Neyzen Teyfik Edebiyat Şöleni" etkinlikleri kapsamında "Şair Ahmet Telli Şiir Dinletisi ve İmza Günü" düzenlendi.

A+A-

Bafra Müsiki Cemiyeti’nde gerçekleştirilen geceye Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Kolay Belde Belediye Başkanı Dursun Aygün, edebiyatçılar ve davetliler katıldı. Gecede Şair Ahmet Telli, eski ve yeni şiirlerini okudu. Konuklarla sanat, edebiyat ve şiir üzerine sohbet geliştiren Telli, salondaki izleyicilerin sorularını, şiirlerine dair merak ettiklerini cevapladı. Bir saate yakın sahnede kalan Ahmet Telli’ye Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından plaket verildi.
Başkan Şahin yaptığı konuşmada, “Misafirlerimiz bizi onurlandırdı. Baframızda Neyzen Teyfik’i anma adına bu programın olması hatıraların, anıların oluşmasına neden oldu” dedi. 
Bafra’da olmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Ahmet Telli, “Bu anılarımın arasında Neyzen Teyfik olması da ayrıca anılarıma derinlik kazandırdı” diye konuştu.
Bafralı şair ve yazar Gülseren Akdaş’ın, Ahmet Telli’ye çiçek takdiminin ardından program Bafra Musiki Cemiyeti Halk Korosu’nun konseriyle devam etti. TRT İzmir Radyosu, Türk halk müziği sanatçısı Doç. Dr. Hüseyin Yaltırık, söylediği “Çalın davulları çaydan aşağı” isimli türkü izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.
Bu etkinliklerin her yıl yapılmasını isteyen Pişiren, “Neyzen Teyfik başlı başına bir isim değil, Neyzen Teyfik bir tarihin uyanışı gelecek nesillere emanet edeceğimiz bir hiciv sanatı ustası. Onu felsefeci olarak düşünün, bir psikolog düşünün, bir halk bilimci, bir sosyal bilimci düşünün. O kadar çok renkli bir kişiliği var ki o sizlere geleceğe çok ışık olan bir isim bu yüzden biz yurdumuzun çok değişik illerinden gönüllü edebiyat elçilerimizle burada bulunduk” dedi.
Bafralı şair Oktay Zerrin, şair eğitimci Hüseyin Altunbaş ve Neyzen Teyfik Edebiyat Şöleni etkinliklerinde sunuculuk yapan Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Kurt’a, Edebiyat Galeri Net Yayın Yönetmeni şair yazar Emine Pişiren tarafından hediye verildi.
Bafralı şair ve yazar Gülseren Akdaş ise yaptığı konuşmada, “Bu etkinliklere devam etmemiz lazım. Ama biz bu etkinlikleri yaparken hep belediyelere yükleniyoruz. Biz belediyelere yüklendiğimiz için biz de, onlar da stres içinde kalıyoruz. Önümüzdeki yılki etkinliğimizde başka bir çözüm bularak buraya getirdiğimiz arkadaşlar biraz daha rahat olacak” ifadelerini kullandı. 
Gece şair Ahmet Telli’nin kitaplarını imzalamasıyla son buldu.

20120521aw000087_02.jpg20120521aw000087_03.jpg20120521aw000087_04.jpg20120521aw000087_05.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.