Bafra’da 6 Tekstil Firmasından Cumhurbaşkanına Açık Mektup

Bafra’da 6 Tekstil Firmasından Cumhurbaşkanına Açık Mektup

Samsun’un Bafra ilçesinde faaliyette bulunan ve 125o kişiyi istihdam eden 6 tekstil fabrika yönetim kurulu başkanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilmek üzere problemlerini belirten bir mektup hazırladılar.

A+A-

Samsun’un Bafra ilçesinde faaliyette bulunan ve 125o kişiyi istihdam eden 6 tekstil fabrika yönetim kurulu başkanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilmek üzere problemlerini belirten bir mektup hazırladılar.

Konu ile ilgili 3LER TEKSTİL  , ÇELEBİ TEKSTİL ,BLUE DENİM TEKSTİL  AYSUNZADE TEKSTİL ,FAVORİ TEKSTİL,BUSE TEKSTİL     adına Bafra55.Net’e özel açıklamada bulunan 3ler Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Trabzon,’’

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dikkatine;

Bizler Samsun Bafra İlçesinde tekstil imalatı yapan yaklaşık 1250 kişiyi istihdam eden 6 adet firmayız. Son aylarda yapılan ssk, vergi, elektrik, nakliye, hammadde ve personel giderlerimizdeki artışlardan son derece rahatsız ve mağduruz. Bir örnek vermemiz gerekirse Aralık 2021 yılındaki elektrik faturamız 21.000 TL gelirken, Ocak 2022’de aynı kw değerinde elektrik tüketimi yaptığımızda, tüketim bedeli 48.000 TL olarak faturaya yansıyacağını tespit ettik. Pandemi sonrası fason üretim yaptığımız firmalarda iş yoğunluğu %40 oranında azaldı. Bunun sonucunda piyasada artan ciddi maliyetler ürettiğimiz ürünün fason fiyatına aynı oranda yansımadı. Bu durumda ilave istihdam yerine mevcut kadroyu korumak bile ciddi anlamda zorlaştı.

Son zamanlarda yapılan asgari ücret artışı tartışmaları ve işveren işçi arasındaki iş mahkemelerindeki %97,5 işçi lehine sonuçlanan davalar işvereni pasif duruma düşürüyor, burada hakkaniyet sağlanamadığından işsizlik, istihdam, üretim ve ihracat hedefleri işveren tarafından asıl problem olarak önümüze çıkıyor. Unutulmamalıdır ki işçi korunurken işveren gözden kaçırılmamalıdır.

Bulunduğumuz bölgenin 3.bölge olması sebebiyle 6. veya 7. bölgelerle aynı kulvarda daha fazla rekabet edemiyoruz. Çünkü bulunduğumuz bölgede birçok teşvikten maalesef faydalanamıyoruz.  Lütfen artık bu haksızlığa bir çözüm bulunsun, aynı ülkede yaşayıp, aynı firmalara fason üretim yaparak, farklı teşvik şartlarında yarışamıyoruz.

Sizlerden ve bütün devlet yetkililerinden ilgi, alaka ve çözüm bekliyoruz.

Allah’ım hepimizin yar ve yardımcısı olsun.’’dedi.

3LER TEKSTİL                    ÇELEBİ TEKSTİL               BLUE DENİM TEKSTİL 

AYSUNZADE TEKSTİL             FAVORİ TEKSTİL                 BUSE TEKSTİL

whatsapp-image-2022-01-21-at-18-28-22-800x600.jpegaa-800x450.jpg

                                                   

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum