Bafra’da 52. Kütüphane Haftası Kutlandı

Bafra’da 52. Kütüphane Haftası Kutlandı

Bafra Kaymakamlığı Önderliğinde ve Hasan Çakın Halk Kütüphanesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 52. Kütüphane haftası kutlamaları büyük katımla yapıldı.

A+A-

Yapılan programa Kaymakamımız Sayın Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Serkan Savaş, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Hakan Arıkan, daire müdürleri, mahalle muhtarları, okullardan öğretmen ve öğrenciler, şairler katıldı.

Hasan Çakın Halk Kütüphanesi toplantı salonunda yapılan programda, 1 dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlandı. Küsader başkanı Gülseren Aktaş “Kolaylı Neyzen Tevfik’in” hayatını kısa bir anlatımda bulundu. Bafralı şairler Aziz Kasa’nın çaldığı ney eşliğinde güne özel şiirlerini okudular. Remziye ve Hüseyin Cezayirlinin beraber çalıştırdığı Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri Kitabın ne kadar faydalı olduğunu anlatan tiyatro oyununu oynadılar. 
Akabinde Hasan Çakın Halk Kütüphanesinde en çok kitap okuyan yetişkinlerde 80 kitap okumada Serpil Gül Çakır, ilkokulda 87 kitap okumada Ömer Talha Toprakçı, Ortaokulda 70 Kitap okumada Elif Ocak ve Lise bölümünde 122 kitap okumada Tuğçe Demir’e ödülleri Bafra Kaymakamı Halis Arslan tarafından verildi.
Bafra’lı şairlere ise Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Serkan Savaş belgeleri verildi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “ ilk öncelikle kitap dostlarına teşekkür ediyorum. Hiç bilmemek için öğrenmek, öğrenmek için okumak lazım. Sık sık kütüphaneye gelinmelidir. Bafra Kaymakamlığı olarak imece usulü ile mahallelerde başlatmış olduğumuz kültür evlerinde kitaplık kütüphane odaları vardır. Kitabın yararlarının anlaşılması ve sayılarının çoğalması sonucu kitaplıklar oluşmuştur. Kütüphaneler, toplumu çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmak için, Milli kültür mirasımızı yaşatarak, gelecek nesillere aktarmak suretiyle, sorunlarını bilgi ile çözebilen mutlu, başarılı, dolayısıyla çağdaş bir bilgi toplumu oluşturmaktır” dedi.

Program sonrasında Bafralı şairlerin kendi yazmış oldukları kitapların stantlarına geçildi.

bafra-kutuphane-haftasi.jpgbafra-kutuphane-haftasi3.jpgbafra-kutuphane-haftasi4.jpgbafra-kutuphane-haftasi5.jpgbafra-kutuphane-haftasi6.jpgbafra-kutuphane-haftasi7.jpgbafra-kutuphane-haftasi8.jpgbafra-kutuphane-haftasi9.jpgbafra-kutuphane-haftasi10.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.