Bafra’da 5 oda başkanı isyan etti! Biz üvey evlat mıyız?

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile alınan kararda Samsun Merkezde iş yapan esnaflara bin lira maddi destek paketi çıktı. Samsun İlçelerini kapsamayan destek paketinde Bafra'da ki oda başkanları “Biz üvey evlat mıyız?” dedi.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile alınan kararda Samsun Merkezde iş yapan esnaflara bin lira maddi destek paketi çıktı. Samsun İlçelerini kapsamayan destek paketinde Bafra'da ki oda başkanları  “Biz üvey evlat mıyız?” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) ile yaptığı görüşmelerin ardından pandemi döneminde 17 günlük tam kapanma sürecine de giren esnaflara yönelik acil yardım paketini açıklamasından sonra bundan muaf olan Bafra esnafları adına söz alan 5 oda başkanı basın açıklaması yaparak seçimlerde bizlerden oy istediklerinde Samsun Büyükşehir oluyoruz da, destek paketinde neden Samsun Büyükşehir’e bağlı olmuyoruz diyerek isyan ettiler.

 

Lokantacılar Odası Başkanı Doğan Karafazlıoğlu, Bafra Kahveciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Bafra Bakkallar Odası Başkanı Aziz Öztürk, Bafra Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı İmdat Akay, Bafra Şoförler Odası Temsilcisi Tevfik Tuncay gazeteci Abdullah Özdemir’e açıklamalarda bulunarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in tutumuna isyan ederek bizler üvey evlatmıyız” dediler.

bafrada-ki-5-oda-baskanlari-isyan-etti-biz-uvey-evlatmiyiz.JPG
 


LOKANTACILAR ODASI BAŞKANI DOĞAN KARAFAZLIOĞLU

 

Böyle bir şey düşündüğü ve bu 5 odanın mağdur olduğunu gördüğü için, Öncelikle Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür ederim. Samsun merkezdeki odalar mağdurda Bafra’daki odalar ve esnafları mağdur değil mi? Bu bir adaletsizliktir, bu bir üvey evlat muamelesi yapmaktır. Onun için 5 oda başkanı arkadaşlarımızla burada buluştuk bizi üvey evlatlıktan çıkarsınlar, öz evlatları gibi sahip çıksınlar bizlere. Bizler elektrik, su, doğalgaz gibi tüm faturalarımızı Samsun’a yatırıyoruz. Bize Bafra Belediyemizin yardım edecek gücü yok. Yüzlerce dilekçe aldıklarının da altını çizen Karafazlıoğlu,  bu dilekçeleri Mustafa Demir’e göndereceğiz Mustafa beyden bizim tek ricamız, şapkasını önüne alsın ben ne yaptım diye baksın çünkü yarın karşı karşıya geleceğiz, el sıkışacağız, bize yine gelecekler bizlere taleplerde bulunacaklar.. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı’nın dışında Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’a, AK Parti ilçe başkanı İbrahim Semiz’e sesleniyorum, siz neredesiniz bunları okumuyor musunuz? biz üvey evlat mıyız” dedi.

bafrada-ki-5-oda-baskanlari-isyan-etti-biz-uvey-evlatmiyiz-002.JPG

 

BAFRA KAHVECİLER ODASI BAŞKANI AHMET YILMAZ

 

Yılmaz, “Aldığımız bilgilere göre Samsun Büyük Şehir Başkanı Mustafa Demir merkez ilçelere kapalı esnaflarına bin lira nakdi destekte bulunuyor 5 oda adına. Biz isterdik ki Samsun’un tüm ilçelerine versin. Maalesef ilçelere vermediğini öğrendik. İsteriz ki bizleri de görsün bizlere de sahip çıksın. Lafa geldiği zaman Büyükşehirir, icraata geldiği zaman Büyükşehir değiliz bunun adaletli olmadığına inanıyorum Mustafa Demir’in bu olaya el atmasını canı gönülden istiyorum” dedi.

 

BAFRA BAKKALLAR ODASI BAŞKANI AZİZ ÖZTÜRK

 

Aziz Öztürk, Bizler ikinci sınıf insan muamelesi görmekten rahatsızız, Büyükşehir eğer merkezde esnaflarına biner lira yardım yapıyorsa, çok az esnaf olan ilçelerde yapmaması bizleri üzdü. Oy kullandığımızda bizde Samsun Büyükşehir’e oy kullanıyoruz, eğer bizler Büyükşehirden ayrıysak oy zamanı da bizden oy istememesi lazım. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanımızın gözünden kaçmıştır ben bunu en kısa zaman içerisinde düzelteceğine inanıyorum. İl meclisinde 4 tane meclis üyesi olduğunu biliyorum, bunlar neden bizleri savunmadı onu da merak ediyorum” dedi.

 

BAFRA BERBERLER VE KUAFÖRLER ODASI BAŞKANI İMDAT AKAY

 

Akay, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Odalar Birliği Başkanlığı arasında bir protokol imzalanmış, mağdur esnafa bin lira destek verme kararı almışlar, kendilerine çok teşekkür ederiz bunu Samsun Merkezi için düşünmüşler. Bu yardımı ilçelerde ki esnaflar içinde düşüneceklerini düşünüyorum” dedi.

 

BAFRA ŞOFÖRLER ODASI TEMSİLCİSİ TEVFİK TUNCAY

 

Tuncay, “Bafra’da 500’e yakın servis aracımız 1,5 yıldır kontak kapattılar evlerine bir kuruş para götüremediler bu servisçi arkadaşlarımız çok mağdur oldu bunların mağduriyetlerinin giderilmesini Büyük Şehir Belediye Başkanımızdan talep ediyoruz ve taleplerimizin yerine getireceklerine inanıyoruz’ dedi.

Haber / Emre Şahinol
Kamera / Ali Keskin
Röportaj / Abdullah Özdemir


 


 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum