BAFRA'DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI İÇİN UÇTU

BAFRA'DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI İÇİN UÇTU

Bafra ilçesinde bir yamaç paraşütçüsü, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kendi yaptıkları paramotor trike ile Bafra semalarında uçtu.

A+A-

Elektrik teknisyeni olan Yılmaz Gümüz, arkadaşları Turgut Gümüz ve Recep Turanlı ile birlikte boş zamanlarında araba garajında motosiklet motorundan paramotor trike yaptılar. Yılmaz Gümüş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla paramotor ile 1 saatlik uçuş gerçekleştirdi.
Yılmaz Gümüş yaptığı açıklamada, “2.5 yıldır yaptığımız uğraşlar sonunda paramotor trike ile 3 aydır uçuşlar gerçekleştiriyoruz. Daha önce yamaç paraşütü yapıyorduk. Hobi olarak başladık. Eskişehir’de düzenlenen kursa katılarak yamaç paraşütü sertifikası aldık. Hurdadan aldığımız motosiklet motorunu kendi yaptığımız paramotora taktık. Dernek kurmak istiyoruz ama öncelikli sorunlarımız var. Öncelikle yer sorunumuz var. Kalkış ve iniş yapabileceğiz bir alanımız yok. Bu konuda büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Amacımız bu sporu gençlere sevdirmek, onları internet kefelerden, sokaklardan kurtarmak. Bugün de 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bayrağımızı Bafra semalarında dalgalandırmak istedik” dedi.
Paramotorun kalkışı için uygun olmayan tarlada yapılan ilk denemede başarılı olamayan Yılmaz Gümüş, ikinci denemesinde havalanarak Bafra semalarında Türk bayrağını dalgalandırdı.

20120830aw000680_03.jpg20120830aw000680_04.jpg20120830aw000680_05.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.