Bafra'da 25 Bin öğrenci için ders zili çaldı

Bafra'da 25 Bin öğrenci için ders zili çaldı

2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı yüz yüze eğitim tüm Türkiye’de olduğu gibi Bafra’da da başladı.

A+A-

1.5 yıldır pandemi nedeni ile bir açılıp bir kapanan eğitim öğretim bu gün resmen başladı Bafra’da 25 bin öğrenci ve 2 bin öğretmen 2021 – 2022 Eğitim Öğretim yılı için alın teri dökecek.

Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Yeni Eğitim Öğretim yılı hem öğrencilerimiz hemde öğretmenlerimiz için hayırlı olsun" dedi.

bafra55

bafrada-25-bin-ogrenci-icin-ders-zili-caldi-004.jpg

KORONAVİRÜS BİLİM KURULU ÜYESİ PROF. DR. SEÇİL ÖZKAN'DAN UYARDI

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı öğretim üyesi ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Özkan, yarın başlayacak 2021-2022 eğitim-öğretim yılı öncesi velilere, öğrencilere ve okul yönetimlerine uyarılarda bulundu.

bafrada-25-bin-ogrenci-icin-ders-zili-caldi.jpg

Prof. Dr. Özkan, dünyada tam kapanma kurallarının kaldırıldığını ve eğitimden geri kalınmaması için okulların açılacağını söyledi. Kendi oğlunun da okula başlayacağını belirten Özkan, "Kurallara uyma konusunda kaygılarımız olsa dahi eğitim öncelikli olarak okula gidilmesi gerekiyor. Ama neler yapacağız? Bu kısım çok önemli. Öncelikle öğrencilerimizin dikkat etmeleri gerekenleri söylemek istiyorum. Öğrencilerimiz, maskelerini kurallara uygun olarak takmaları, gün içinde nemlendikçe 2-3 kere değiştirebilmek için yanlarına maske almaları, maskelerini yemek yerken mümkünse açık havada çıkarmaları ya da mutlaka bulundukları mekanda cam ve kapıların açık olması gerekiyor. Öğrencilerin maskelerini çıkartmak zorunda kaldıkları zamanlarda da iki kol boyu mesafe bırakarak, maskesiz bulundukları süreci daha dikkatli atlatmalarını rica ediyorum. Sınıflarda oturma düzeni çok önemli. Arka arkaya oturma düzenini öneriyoruz. Çünkü iki taraf maskeli olsa dahi karşı karşıya olmak riski arttırıyor. Mümkün oldukça karşı karşıya olmayan aktiviteler, uygulamalar yapılmalı, sınıflarda temiz havaya önem verilmeli. Kalem alma, silgi verme gibi uygulamaları hiç önermiyoruz; ama eğer yaptıysak elimizi kolonya ya da dezenfektan ile temizlemeliyiz" dedi.

HABER : Emre Şahinol

bafrada-25-bin-ogrenci-icin-ders-zili-caldi-001.jpgbafrada-25-bin-ogrenci-icin-ders-zili-caldi-002.jpgbafrada-25-bin-ogrenci-icin-ders-zili-caldi-003.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.