Bafra’da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle 100 fidan dikildi

Bafra’da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle 100 fidan dikildi

Samsun’un Bafra ilçesi Bafra Orman Müdürlüğü tarafından 21 Mart Orman Günü nedeni ile Bafra Milli Piyango Öğrenci Yurdunun bahçesine 100 fidan dikildi.

A+A-

21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeni ile ilçe müdürlüğü Bafra Milli Piyango Öğrenci Yurdunun bahçesine 100 fidanı toprakla buluşturdu. Programa, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Murat Cevahir, Bafra Emniyet Müdürü Bünyamin Temur, Bafra Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Fatih Özer, Bafra Orman İşletme Müdürü Ercüment Sarıca ve kurum amirleri katıldı.

Programda konuşan Bafra Orman İşletme Müdürü Ercüment Sarıca şunları söyledi, “Ülkemizde 21 Mart, Dünya Ormancılık günü ve orman haftasının başlangıcı olarak 1975 yılından bu yana kutlanmaktadır. Küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkat çekmek için Orman Haftası daha hassas bir şekilde kutlanmakya ve ek olarak 11 Kasım günü ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleriyle Milli Ağaçlandırma günü olarak ilan edildi.

Topluma fayda sağlayan ormanlarımızı oluşturan ağaçlar, kentlerde de yoğun olarak yerini almaktadır diyen Sarıca, fidan dikimini, salgın nedeni ile yoğun katılımlarla gerçekleştiremediğimizin üzüntüsü içerisindeyiz. Mutluluk verisi ve hayırlı bir iş olan fidan dikim etkinliğine katılan herkesin gününü kutlarım” dedi.

Konuşmanın ardından, Protokol ve misafirler yurdun bahçesine 100 adet Gül,oya,ağaç hatmi,defne fidanları dikti.

Program daha sonra programa katılan misafirlere fidan hediye edilerek son buldu.

Haber /  Emre Şahinol

bafrada-21-mart-dunya-ormancilik-gunu-ve-orman-haftasi-nedeniyle-100-fidan-dikildi.jpgbafrada-21-mart-dunya-ormancilik-gunu-ve-orman-haftasi-nedeniyle-100-fidan-dikildi-001.jpgbafrada-21-mart-dunya-ormancilik-gunu-ve-orman-haftasi-nedeniyle-100-fidan-dikildi-002.jpgbafrada-21-mart-dunya-ormancilik-gunu-ve-orman-haftasi-nedeniyle-100-fidan-dikildi-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.