Bafra’da 19 Mayıs Bayramı Coşkusu

Bafra’da 19 Mayıs Bayramı Coşkusu

Samsun’un Bafra İlçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamaları büyük bir coşku içinde kutlandı.

A+A-

Büyük bir coşku içerisinde kutlanan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının 99. Yıl kutlamalarına Bafra İlçe Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Hamit Kılıç, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri oda ve dernekler, sivil toplum kuruluşları, okullar ve halk katıldı.

İlk Olarak Günün Anlam ve Önemini anlatan konuşmayı Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Murat Baş yaptı.

Tarih Öğretmeni Baş Konuşmasında;

“Gençlik, dinamizm, cesaret demektir. Bilinçli ve sorumluluk sahibi bir gençlik karşında Hiçbir Kuvvet duramaz, onu hiçbir güç durduramaz. Bu geçeği en iyi görebilen Mustafa Kemal olmuştur. Dünya tarihinin en zorlu yıllarında gençlik döneminde yaşayan Mustafa Kemal, yok edilmeye çalışan Türk Milletine umut olmuştur.

O ve yol arkadaşları Türk Milletinin bağımsızlığı için sömürgeci Dünya devlerine kafa tutmuş, onları yenmeye başlamıştır. Gücünün daima gençlikten almış ve diama gençlere güvenmiştir. Milli mücadeleye başlarken, ”   Gençler için vatani işlerde ölmek söz konusu olabilir. Lakin korkmak asla! “ diyerek yola çıkmıştır.

İçinde bulunduğumuz zamanda yaşadıklarımız bu sözün be kadar değerli olduğunu bizlere bir kez daha göstermiştir. Çünkü bağımsızlığımıza, benliğimize, milli kültürümüze düşman olan unsurlar bu gün de vardır. Bu gün özellikle çok genç bir nüfusa sahip olan ülkemiz hak ettiği uygar toplumlar seviyesine ulaşma ve hatta uygarlığına yön verme gayretlerine içerisindeyken ne yazık ki sömürgeci devletler tarafından her türlü hainliklere engellenmelidir.  

 

“GÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN BİZ NÖBETEYİZ!”

“19 Mayıs, Türk gençleri için yeniden dirilişin, umudun, mücadelenin ve zaferin sembolüdür.”

“19 Mayıs Mustafa Kemal’in ayak sesidir. İşte 19 Mayıs’ın anlamı budur. Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek sözlerini bitirildi.

Tarih Öğretmeni Murat Başın konuşmasının ardında akabinde, okulların ve sporcuların geçit töreni izledi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen spor turnuvalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından madalyaları verildi. Halk Eğitim Merkezi Mehter Takımı'nın gösterisinin ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve halk oyunları gösterileri yapıldı. Öğrencilerin çeşitli gösterileri ile devam eden program bayrak gösterisi yapıldı. Tören halkoyunları ve spor gösterileriyle sona erdi.

bafrada-19-mayis-cokusu-2.jpgbafrada-19-mayis-cokusu-3.jpgbafrada-19-mayis-cokusu-4.jpgbafrada-19-mayis-cokusu-5.jpgbafrada-19-mayis-cokusu-6.jpgbafrada-19-mayis-cokusu-7.jpgbafrada-19-mayis-cokusu-9.jpgbafrada-19-mayis-cokusu-10.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.