BAFRA'DA 19 MAHALLENİN YOLU KARDAN KAPANDI

BAFRA'DA 19 MAHALLENİN YOLU KARDAN KAPANDI

Samsun’da etkisini sürdüren kar nedeniyle 418 mahalle yolu ulaşıma kapanırken, bazı okullarda ise 08-09 Ocak günleri eğitime ara verildi.

A+A-

Samsun Valiliği, il geneliyle ilgili saat 17.00 itibariyle İl Afet ve Acil Durum Raporu'nu açıkladı. Rapora göre, Samsun ve ilçelerinde yolu kapalı mahalle sayısı 418’e çıktı. Kapanan yolların ilçelere dağılımı şöyle: Atakum 6, Ayvacık 9, Bafra 19, 19 Mayıs 9, Kavak 64, İlkadım 4, Havza 53, Asarcık 14, Ladik 21, Terme 4, Yakakent 7, Vezirköprü 136, Tekkeköy 6, Salıpazarı 1, Çarşamba 10, Asarcık 14, Alaçam 26 ve Canik 29. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yol açma çalışmalarını hızla devam ettirdiği bildirildi.


Yayımlanan son raporda, Ladik Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 110 santim, Atakum Şenyurt köyünde bulunan Meteoroloji Radarı'nda ise 85 santimi aştığı ifade edildi.


Açıklamada ayrıca, ulaşımda aksamalar gibi durumlarla ilgili, yollarda buzlanma ve don olayı beklendiğinden, ayrıca zirai dona karşı vatandaşlar ve araç sürücüleri dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. 
Saat 17.00 itibariyle Ladik- Taşova yolu tipi nedeniyle, Hacıömerli - Çakallı arası TIR kayması sonucu Havza-Samsun yolunun kapatıldığı, Çarşamba Uluslararası Havalimanı'nda saat 15.00 itibariyle olumsuz meteorolojik şartlardan kaynaklı uçuş trafiğinde aksama olduğu bilgisi yer verildi.

SAMSUN’DA BAZI OKULLAR TATİL EDİLDİ


Samsun’da devam eden kar yağışı nedeniyle ilçelerde bazı okulların 08-09 Ocak günü tatil edildiği açıklandı. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde 08 Ocak Perşembe 1 gün, bazı ilçelerde ise 08 ve 09 Ocak 2015 tarihinde 2 gün okullarda eğitime ara verildiği belirtildi. 


Açıklamada şöyle denildi: "Alaçam, Ayvacık, Havza, Ladik, Salıpazarı, Tekkeköy, Terme, Yakakent, Canik, Bafra ve Vezirköprü, ilçelerinde 08 Ocak Perşembe günü 1 gün eğitime ara verildi. Asarcık ilçesinde 08-09 Ocak tarihlerinde eğitime 2 gün ara verildi. Ayrıca Atakum ilçesinde Taşımalı eğitime ve Özören, Meyvalı, Yeşiltepe, Sarayköy İlkokullarında 08 Ocak Perşembe günü 1 gün eğitime ara verildi. Çarşamba ilçesine bağlı Gülören, Kabaceviz, Gökçeçakmak, Ağcagüney İlk ve Ortaokul kısımlarında, Ağcagüney Çok Programlı Lisesi, Değincek, Eğridere, Eğridere Kilisekıran, Eğridere Ortamahalle, Karakaya, Karakarya Karakuz, Köroğlu, Köroğlu Damat İlkokullarında 08 Ocak Perşembe günü 1 gün eğitime ara verildi. Kavak ilçesinde taşımalı eğitim yapılan okullarda 08 ve 09 Ocak 2015 tarihinde eğitim öğretime ara verilmiştir. 19 Mayıs ilçesinde bulunan Esentepe, Kuşkayası, Kösedik, Karagöl taşıma merkezli ilkokul ve ortaokullar ile Düzköy Birleştirilmiş Sınıflı Okul ile ayrıca adı geçen mahallelerden taşımalı eğitimle ilçe merkezine gelen ilk-ortaokul ve lise öğrencileri 08-09 Ocak tarihlerinde eğitim öğretime ara verilmiştir. Ayrıca İlkadım ilçesinde de ise okulların eğitim ve öğretime devam edilecektir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.