BAFRA'DA 1 ARALIK DÜNYA AIDS GÜNÜ

BAFRA'DA 1 ARALIK DÜNYA AIDS GÜNÜ

1 Aralık Dünya AIDS günü nedeni ile Bafra Kütür Merkezinde Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Hanımlara konferans verildi.

A+A-

 1 Aralık Dünya AIDS günü nedeni ile Toplum Sağlık Merkezi Eğitim Hemşireleri Filiz Erdoğan ve Güner Çatı tarafından Bafra Kültür Merkezi'nde Bafralı kadınlara AIDS hakkında bilgiler verildi.

  Kazanılmış Bağışıklık Yetmezliği sendoromu olarak bilinen AIDS Hastalığı, AIDS mikrobu olarak adlandırılan HIV virüsünün, insanlarda bağışıklık sisteminin çökmesine neden olan bulaşıcı bir hastalıktır.

AIDS/HIV enfeksiyonu henüz kesin tedavisi ve aşısı olmayan ancak korunulabilir bir hastalıktır.

AİDS mikrobu bir insandan diğerine sadece belirli yollarla bulaşabilir. Bulaşma, cinsel ilişki ve kan yolu ile olur. En yaygın bulaşma şekli cinsel ilişki iledir. Tüm bulaşmaların %80-85' i cinsel ilişki ile olmaktadır.

  AİDS, mikrobu taşıyan kişiden kan, organ, doku vb. nakli ile, sterilize edilmemiş (mikroptan arındırılmamış) iğne, enjektör gibi aletlerin ortak kullanılması ile de bulaşabilmektedir. Ayrıca jilet, tırnak makası gibi vücutta küçük çaplı kanamalara neden olabilen kişisel eşyaların ortak kullanımından kaçınılmalı; dövme yapmakta ve kulak deldirmekte kullanılan kanamaya neden olacak aletlerin sterilize edilerek kullanılmasına özen gösterilmelidir.

 Bu hastalık hakkında farkındalık oluşturmak, toplumun bilinçlenmesini sağlamak amacıyla 1 Aralık tarihi tüm dünyada "DÜNYA AİDS GÜNÜ" olarak ilan edilmiştir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.