BAFRA ÜNLÜ KARAKTERLER OKULLARA ÇİZİLİYOR

BAFRA ÜNLÜ KARAKTERLER OKULLARA ÇİZİLİYOR

Karikatür Kulübü öğrencileri tarafından Nasrettin Hoca, Keloğlan ve Hacivat-Karagöz gibi yerel karakterler okul duvarlarına çiziliyor.

A+A-

Samsun’un Bafra ilçesinde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Karikatür Kulübü öğrencileri tarafından Nasrettin Hoca, Keloğlan ve Hacivat-Karagöz gibi yerel karakterler okul duvarlarına çiziliyor.
Hikayeleri dilden dile anlatılan ve halkın gönlünde taht kuran Nasrettin Hoca, Keloğlan, Hacivat - Karagöz gibi yerel karakterler, OMÜ Karikatür Kulübü öğrencileri tarafından TOKİ Şehit Mehmet Boşnak İlk ve Ortaokulu’nun duvarlarına resmediliyor. İki yıl önce “Neşeli Renkli Çocuklar” projesi kapsamında 13 okulda yapılan etkinlikler 14. okul TOKİ Şehit Mehmet Boşnak İlk ve Ortaokulu’nda devam ediyor. 
OMÜ Karikatür Kulübü Başkanı Özkan Arabacı, “30 kişilik üyelerimizle elimizden gelenin en iyisini sunmaya çalışıyoruz. Amacımız program kapsamında yerel karakterlerimiz Nasrettin Hoca, Keloğlan, Hacivat- Karagöz, Tipi Tip, Seyit Onbaşı gibi farkındalık ve yerli karakter sahiplenme bilincini oluşturmak. Ayrıca şiddet içeren karakterleri yapmıyoruz ve yapanları kınıyoruz. İki yıldır Üniversitemiz ve Samsun Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile çalışma gösterdik. Bizlerin tüm Samsun’a yetecek ve tüm Türkiye’yi gücümüz tabii ki yok. Ama tüm dünyaya yetecek kadar kalplerimiz var. Yerli karakterler bilincini oluşturmak istiyoruz” dedi.
Okullardan yoğun talep olduğunu ifade eden Arabacı, okullardan gelen talepleri ulaşım, yemek ve boya malzemelerinin tedarik edilmesi durumunda kabul etiklerini, ayrıca bir ücret almadıklarını dile getirdi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.