BAFRA ÜLKÜ OCAKLARINDAN KEKKÜK TÜRKLERİ KONULU KONFERANS

BAFRA ÜLKÜ OCAKLARINDAN KEKKÜK TÜRKLERİ KONULU KONFERANS

19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kudret Kevseroğlu Bafra Ülkü Ocakları Konferans Salonunda “Kerkük Türkleri” konulu bir konferans verdi.

A+A-

Kendisi de bir Kerkük Türkü olan Prof. Dr. Kudret Kevseroğlu, bir dönem 19 Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini de üstlenmişti. Konferansta genel olarak Irak’taki Türkmenlerin sorunları ve Kerkük’ün demografik yapısının değiştirilmesine değinen Kevseroğlu, önceden Saddam’ın uyguladığı zulmün benzerini bugün Amerikan güdümündeki Peşmergelerin uyguladığını, Irak’taki Türkmen nüfusunun kasıtlı olarak az gösterilmeye çalışıldığını kaydetti. Yaklaşık 3 buçuk milyon Türkmenin yaşadığı Irak’ta Türklerin yok sayıldığını, her türlü hakarete ve zulma maruz bırakıldığını söyledi.

Konferansa Bafra MHP ilçe Başkanı Hüseyin Acar, TÜRKAV Bafra Şubesi Başkanı Şükrü Karaca, Türk Eğitim-Sen Bafra İlçe Başkanı İbrahim Akekmekçi, çok sayıda eğitimci, vatandaş ve öğrenci katıldı.

   Konferansın sonunda günün anısına Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Eroğlu tarafında Prof. Dr. Kudret Kevseroğlu’na bir plaket verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.