BAFRA ÜLKÜ OCAKLARINDA SAĞLIK SEMİNERİ

BAFRA ÜLKÜ OCAKLARINDA SAĞLIK SEMİNERİ

Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı konferans salonunda Özel Medibafra Hastanesi doktorları, Opr. Dr. Yakup Sezer ve Opr. Dr. İlyas Yurtseven Bel Hastalığı ve Kanser çeşitleri konularında seminer verdiler.

A+A-

Beyin Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Yakup Sezer, bel hastalıkları özellikle bel fıtığı hakkında bilgiler verdi. Her bel ağrısının bel fıtığı olmadığını söyleyen Dr. Yakup Sezer, bel fıtığı rahatsızlıklarının da yüzde 5-10’unun cerrahi müdahale gerektirdiğini belirtti. Sezer, bir yetişkin hastalığı olarak bilinen bel fıtığının yavaş yavaş gençlerde de görülmeye başladığını söyleyerek, buna da özellikle geçlerin yanlış beslenme alışkanlıklarının ve hareketsiz oluşlarının sebep olduğunu söyledi.

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İlyas Yurtseven de kanser türleri ve sebepleri hakkında bilgiler verdi. Kanseri tetikleyen en önemli sebebin doğal beslenmeme olduğunu belirten Yurtseven, kırk yaş üstü kadınların yılda bir kez, kırk yaşın altı kadınların ise en az iki yılda bir meme kanseri için hekim kontrolüne başvurmaları gerektiğini, 50- 60 yaş civarındaki erkeklerde de en sık görülen kanser türünün prostat kanseri olduğunu söyledi.

Doktorların sunumundan sonra Özel Medibafra Hastanesi Mesul Müdürü Şafak Aygül, hastanenin hizmetleri, kapasitesi ve hedefleri hakkında dinleyicilere bilgiler verdi.

Yaklaşık 2 saat süren programın sonunda Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hakan Eroğlu, Özel Medibafra Hastanesi Mesul Müdürü Şafak Aygül’e, hastane adına bir teşekkür plaketi takdim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.