BAFRA ÜLKÜ OCAKLARI YENİ YIL MESAJI

BAFRA ÜLKÜ OCAKLARI YENİ YIL MESAJI

2014’ü artık geride bırakmak üzereyiz. Şöyle geriye dönüp baktığımızda 2014’ün ülkemiz ve milletimiz için kaybedilmiş, kötü geçirilmiş, acılar ve felaketlerle dolu bir yıl olarak geçtiğini söylersek herhalde abartmış olmayız.

A+A-

Yılın şüphesiz en acı olayları Soma ve Ermenek maden facialarında onlarca madencimizi ihmal ve tedbirsizliğin sonucu kaybetmemiz olmuştur. Bu facialar yüreğimizi dağlarken ülkemizde ölümle sonuçlanan onlarca iş kazası daha yaşandı 2014’te. Denetim yetersizliği ve iltimasın büyüttüğü bu kazalar artık milletimizin kaderi olmamalıdır.

2014 terörün ve yandaşlarının iyice azdığı, devlet otoritesini sarsacak derecede şehir ve köylerde yapılandığı bir yıl olmuştur. 6-7 Ekim’deki Aynel Arab bahanesiyle başlatılan kalkışma hareketinin sonucunda yine onlarca insan ölmüş, Atatürk büstleri ve bayraklarımız kışlanın gönderlerinden indirilerek yakılmıştır. PKK, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizdeki illerde kendi devlet sistemini kurmaya başlamış, illere ve ilçelere kaymakam, vali gibi yöneticiler atamaya başlamış, güya kendi mahkemelerini kurmuş, sanki devletini kurmuş gibi para basmaya başlamıştır. 2014’ün son günlerinde Cizre’de yaşananlar da göstermiştir ki, çözüm sürecinde PKK hayli mesafe kat etmiştir. PKK bunlarla da kalmamış, Doğu ve Güneydoğu illerinde görev yapan emniyet görevlilerini adresleriyle beraber fişlemiş, sokak ortasında subaylarımızı şehit etmiştir.

2014  17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunun tersine döndüğü, bu operasyonu yapan bütün savcı, hakim ve polislerin bir şekilde tasfiye edildiği bir yıl olmuştur.

Siyasi, toplumsal ve ekonomik gelişmelerin neticesiyledir ki 2014’te millet iyice kutuplaşmış ve siyasi yaklaşımlarına göre ayrışmaya başlamıştır.

Yine 2014 Paralel bahanesiyle binlerce idarecinin görevlerinden alındığı yerlerine ise iktidara yakın sendikanın belirlediği isimlerin yönetici olarak atandığı yıl olarak da tarihe geçmiştir.

2014 için daha birçok olumsuzluk saymak mümkündür. Türk milliyetçileri ve ülkücüler olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin tek ve üniter bir devlet olarak yaşaması için, milletimizin huzur ve saadeti için dimdik ayakta durmaya, son nefesimize kadar mücadele etmeye azimli olduğumuz bilinmelidir. Yukarıda sayılan olumsuzlukların, bunların veya buna benzer kaza, bela ve hukuksuzlukların 2015’te yaşanmaması en temel dileğimizdir.

Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak yeni yılın önce milletimize sonra bütün insanlığa barış , kardeşlik ve huzur getirmesini diliyor, herkesin yeni yılını tebrik ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.