BAFRA ÜLKÜ OCAKLARI :30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

BAFRA ÜLKÜ OCAKLARI :30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

30 Ağustos bu milletin Anadolu topraklarını ebedi yurt olarak tescillediği tarihtir

A+A-

30 Ağustos, Haçlı kininin bir kez daha toprağa gömüldüğü tarihtir. 30 Ağustos bir milletin kendi gök kubbesinin ve kendi bayrağının altında tam bağımsız olarak yaşama azim ve kararlılığının demir bir yumruk olup Batılı azgınların ve onun beslemelerinin başına bir balyoz gibi indiği tarihtir! 30 Ağustos içte ve dıştaki düşmanlara er meydanında verilen en büyük derstir. Türkün en zayıf zannedilen zamanlarında bile neler yapabileceğinin ispatıdır. Türke kefen biçme cesareti gösterenlere, biçtikleri kefenlere kendilerinin sarılıp kefenleneceklerinin 91 yıl öncesinden yapılmış bir ihtarıdır!

Kurtuluş Savaşı’nı kesin olarak bitiren ve zaferi bu büyük millete teslim eden bu muharebe Türk’ü Anadolu topraklarından atmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde başlatılan Kurtuluş mücadelesini Türk milleti, çoluk çocuk, kadın, yaşlı demeden hep birlikte başarmıştır. Türk çocuğu, bağımsızlığın ve özgür yaşamanın ne demek olduğunu, bu uğurda ne bedeller ödendiğini anlayabilmek için 30 Ağustosları, 19 Mayısları, 29 Ekimleri niçin kutladığımızı ve kutlamamız gerektiğini iyi düşünmelidir. Millî bayramların sıradanlaştırılmak, millet nezdinde heyecanının söndürülmek istenmesinin arkasında yatan gerçekleri de sezmelidir!

Yüce milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak bu cennet vatanı bizlere hediye eden ecdadımızı saygı, şükran ve minnetle yâd ediyoruz.

Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

>  “Milli birlik ve beraberlik içinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yıl dönümünün kutlanmaktadır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün komutanlığında Türk ordusunun gücünü ve kahramanlığını tarihe bir kez daha yazdıran bu muazzam zafer, milletimizin hürriyet ve istiklal inancının ölümsüz bir kanıtıdır. Milletimiz, çok zor şartlar altında Kurtuluş Savaşı ile kazandığı birlik ve beraberlikle barış ve huzur ortamını her zaman koruyacak ve karşılaşacağı güçlükleri yine milli birlik ve beraberlik içinde çözümleyecektir. Bu mutlu günde, bize bağımsızlığımızı kazandıran Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu'na şükran ve minnetlerimizi sunuyor, ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyor ve milletimizin Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutluyorum." Dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.