Bafra Tütün Müzesini 15 bin 931 kişinin ziyaret etti

Bafra Tütün Müzesini 15 bin 931 kişinin ziyaret etti

Samsun'da müzeleri 2023 yılının ilk 8 ayında 413 bin kişi ziyaret etti.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan müzeleri 2023 yılının ilk 8 ayında 413 bin kişi ziyaret etti.
Samsun’da müzelerin ziyaretçi sayıları da her geçen yıl artıyor. Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan Bandırma Gemi Müzesi, Amazon Köyü, Samsun Kent Müzesi, Panorama Samsun, Havza Atatürk Evi, Bafra Tütün Müzesi’ni 2023 yılının ilk 8 ayında 413 bin kişi ziyaret etti.

Bafra Tütün Müzesi
15 bin 931 kişinin ziyaret ettiği Bafra Tütün Müzesi ise, Türkiye'nin ilk tütün müzesi olma özelliği taşıyor. Müzede bulunan çeşitli tütünler, balmumu heykeller, işleme makineleri ve tütün bahçesi ile dikkat çekiyor.

Bandırma Gemi Müzesi
Bandırma Gemi Müzesi ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi yılının ilk 8 ayında 276 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Atatürk’ün 18 silah arkadaşıyla 19 Mayıs 1919’da İstanbul’dan Samsun’a geldiği Bandırma Vapuru’nun birebir replikası olan müzede, Atatürk’ün beylik tabancası, Atatürk’ün yazdığı 14 kitap, Lozan Barış Antlaşması’nın 1923 yılı Osmanlıca orijinal baskısı yer alırken kamera bölümünde ise Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bir toplantı anı canlandırılıyor.

 

Amazon Köyü
62 bin 376 kişi tarafından ziyaret edilen Amazon Köyü, Amazon kadınların günlük yaşamlarından kesitleri yansıtıyor. 28 Amazon kadın heykeli ile kullandıkları eşyaların yer aldığı müze yoğun ilgi görüyor.

Samsun Kent Müzesi
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında kurulan Samsun Kent Müzesi’nde sergilenen eserlerle ziyaretçilere kentin tarihi, coğrafyası, kültürü, sosyal yaşamı, ekonomisi, turizmi, sanat tarihi, mimarisi, yemek kültürü gibi konularda bilgiler veriliyor. Kentin kronolojik tarihinin yer aldığı müzede Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelişiyle başlayan Kurtuluş Savaşı süreci de anlatılıyor. İki bölümden oluşan müze kente gelenlerin ilk ziyaret ettiği noktaların başında geliyor. Müzeyi 2023 yılının ilk 8 ayında 23 bin 431 kişi ziyaret etti.

Panorama Samsun
Türkiye’nin en büyük yağlı boya tablosu ve 44 projeksiyondan yararlanılarak yapılan Dijital Gösteri Merkezi’ne sahip müze ziyaretçi sayısını her geçen yıl artırıyor. Bu yılın 8 ayında da müzeyi 18 bin 314 kişi ziyaret etti.

Havza Atatürk Evi
Kurtuluş için İlkadım'ın atıldığı o yılları yaşamak isteyenlerin sıklıkla ziyaret ettiği Havza’daki Atatürk Evi yoğun ziyaretçi ağırlamayı bu yıl da sürdürdü. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bütün hatıralarının yaşatıldığı müzeyi yılın 8 ayında 16 bin 890 kişi ziyaret etti.

"Samsun bölgenin en önemli turizm lokasyonu"
Samsun’un doğal güzellikleri, kültürü ve tarihiyle Türkiye’nin en önemli turizm kentlerinden biri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Samsun Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turizm lokasyonlarından birisi konumunda. Kentimizdeki müzelerimize gelen ziyaretçi sayıları her geçen yıl artıyor. Kentimize gelen tüm vatandaşlarımızı çok önemli tarihi değerlere ve içeriklere sahip müzelerimizi ziyaret etmeye davet ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizde turizmin gelişmesi adına yapılan her çalışmaya büyük önem veriyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.