BAFRA TÜRK EĞİTİM-SEN KUTLU DOĞUM MESAJI

BAFRA TÜRK EĞİTİM-SEN KUTLU DOĞUM MESAJI

Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (S.A.V)’ in doğumu münasebetiyle kutlamakta olduğumuz Kutlu Doğum Haftası’nın vatanımız ve tüm insanlık âlemi için iyilik ve güzelliklere vesile olmasını diliyoruz.

A+A-

Tarihin seyrini incelediğimizde Türk milletinin,  Hz. Peygambere çok büyük sevgi ve saygı duyduğunu görürüz. Bu anlamda aziz milletimiz O’nun ümmetinden olmayı ve O‘nun ümmetine hizmetkârlığı kendisi için en büyük şeref saymıştır. Yaşantısının her anını peygamber muhabbetiyle doldurmuştur . Bu muhabbet öyle bir muhabbettir ki aşk derecesini almıştır yanık gönüllerde. Bu bağlamda nice peygamber aşıkları çıkmıştır Anadolu’nun bağrından.
         Ya Rasülallah! Bugün sana her zamankinden daha çok muhtacız. Senin aşkına, senin şefkatine muhtacız ey gönüllerimizin sultanı, karanlık gecelerimizin ışığı. Ne olur bir dolunay misali aydınlat gecemizi. Çünkü her yer karanlık, her yerde riyâkarlık, hilekârlık, menfaatperestlik, ilkesizlik, hukuksuzluk,adaletsizlik aldı başını gidiyor. Sana muhtacız ey dertlerimizin dermanı Yüce Rasül. Tek dayanağımız sensin  ey güllerin efendisi. Sana karşı mahcubuz, kapında mücrimiz. Bizi mahzun, bizi öksüz bırakma! 
          Çocuklarımıza senin kutlu adını verdik.Vatan hudutlarında nöbet tutan askerimize Mehmetcik  dedik, kışlasını peygamber ocağı gördük  sana olan muhabbetimizden dolayı. Milli  şairimizin  söylediği  gibi  şehadet  şerbetini  içerken bize  âguşunu  açıp  beklediğini  umduk. Kütüphanelerimizde binlerce eser dolu seni anlatan. Biliriz ki seni anlatmaya ne kâğıtlar, ne kalemler yeter.

         ‘İşçinin ücretini alnının teri kurumadan ödeyiniz.’ buyuran Hz. Peygamberimiz, çalışanın hakkının kutsallığını vurgulamıştır. İşte sendikal mücadelenin neferleri olan bizler de bu kutsal hak mücadelesinin sahipleri olarak, Peygamber Efendimizin işaret buyurduğu düsturun hayat bulması için gayret göstermekteyiz. Kamu çalışanlarının haklarının gasp edilmemesi, insan onuruna yaraşır bir düzeyde hayatlarını idame ettirebilmeleri ve geleceğe ümitle bakabilmeleri için inançla emek sarfediyoruz.

    Kutlu doğumun gönüllerimizde yeni bir uyanışa vesile olması dilek ve duasıyla...

                                İbrahim AKEKMEKCİ                     

                                                                                               BAFRA TÜRK EĞİTİM-SEN YÖNETİM KURULU ADINA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.