BAFRA TÜRK EĞİTİM-SEN İLÇE TEMSİLCİLİĞİ KURBAN BAYRAMI MESAJI

BAFRA TÜRK EĞİTİM-SEN İLÇE TEMSİLCİLİĞİ KURBAN BAYRAMI MESAJI

Yaklaşmak, Allah’a yakın olmaya vesile olan şey anlamına gelen "kurban" , Allah rızasını kazanmak için yaptığımız bir ibadettir. Kurbanı vasıta kılarak Allah ile yakınlaşmak kul ile paylaşmakla, barışmakla ve kardeşçe birlik olmakla mümkündür.

A+A-

Bayramlar birer fırsattır;  bayramlar neşe, sevinç, milli birlik-beraberlik, dirlik-düzenlik, sosyal dayanışma ve yardımlaşma günleridir. Aynı zamanda da haksızlığın, yolsuzluğun, cehaletin ve zulmün ortadan kalkması, hakkın ve adaletin kök salıp yerleşmesi için de güzel ve anlamlı bir vesiledir. Milletçe kenetlenerek, birlik ve bütünlüğümüzü pekiştirmek için bir fırsat olarak görmeliyiz bayramları.

 

          Kurban Bayramı vesilesiyle çocuklarımızı sevindirelim, büyüklerimizi ziyaret edip dualarını alalım. Bir vefa borcu olarak din ve vatan müdafaası uğrunda fedayı can eden şehitlerimizin kabirlerini ziyaret edip Kur’ân okuyalım, dua edelim, gazilerimizin kapısını çalıp hal ve hatırlarını soralım.

 

         Türk milletinin köklerinde var olan ve İslam’ın ruhuyla bütünleşen insani değerler bayramlarda en coşkulu şekliyle yaşanmalıdır. Millet olarak kardeşliğimiz, ortak gelecek idealimiz, bizi biz yapan değerlerimiz hatırlanmalı ve onlara sahip çıkılmalıdır.

 

        Ülkemizde yaşanan ayrılıkçı pkk terörü ve sosyal gelişmeler bizi derinden üzerken, olumsuz ekonomik gelişmeler karşısında eğitim çalışanları ve diğer memurların maaşları da her geçen gün erimektedir. Uygulanan zamlar ve yaşanan devülasyom karşısında memurlar bu yıl da kurban ibadetini ifa etmekte zorlanmaktadır. Kardeşçe ve adaletli milli gelir dağılımı olmadığından çalışanlarda emeklilerde ne yazık ki ezilmektedir. Oysaki dinimizin emri gereği çalışanın verdiği emeğin hakkı alın teri kurumadan hukukuna riayet edilerek verilmelidir

 

       Temennimiz milletimizin refah seviyesinin yükseldiği, birlik beraberliğimizin pekiştiği, terörün bittiği bir Türkiye; felaketlerin, savaşların, açlığın, zulmün ve sefaletin son bulduğu bir Dünya görmektir. 

 

        Bafra Türk Eğitim-Sen olarak bu mübarek Kurban Bayramında kardeşlik hukukumuzu, birlik ve beraberliğimizi gelip geçici olan dünyevî hırslara, makam ve mevkilere kurban etmeme dilek ve temennisiyle Tüm eğitim çalışanlarının ve sevgili hemşerilerimizin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyoruz.

 

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

                                                                                           İbrahim AKEKMEKCİ 

                                                                      BAFRA TÜRK EĞİTİM-SEN İLÇE BŞK.    

                                                                            İLKSAN SAMSUN İL TEMSİLCİSİ    

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.